Home Politika Vučić iz Njujorka: Srbija nikad neće bežati od dijaloga sa Prištinom

Vučić iz Njujorka: Srbija nikad neće bežati od dijaloga sa Prištinom

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić iz Njujorka: Srbija nikad neće bežati od dijaloga sa Prištinom

– Imao sam mnogo važnih sastanaka, sa više afričkih predsednika, što je izuzetno važno za našu zemlju. Očekujemo predsednika Angole u januaru ili februaru. Nastaviću sa dodelom odlikovanja danas i sutra pre nego što poletimo. Tu možemo mnogo dobrih stvari za političku i ekonomsku saradnju da uradimo. Zahvalan sam prijateljima iz Kine na čeličnom prijateljstvu – rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku.

.

Foto: Tanjug

.

Kako je rekao, razgovarao sam sa predsednikom Irana o svim problemima, kako na Bliskom istoku tako i našim problemima.

Blic preporučuje


POTRESAN GOVOR VUČIĆA U UN: Srbija je mali kamenčić u cipeli moćnih

Hvala na podržavanju teritorijalnog integriteta Srbije. Rekao sam mu i koliko smo i ozlojeđeni i frustrirani zbog svega što je potpisano 2013. godine, uvek izmišljanja nekakvih razloga sa jedinim ciljem da se protera srpski narod sa KiM. To je bilo ono što sam rekao, a Srbija nikad neće bežati od dijaloga. Bio sam, nažalost, u pravu i za Petra Stana, ali je to uobičajeno za one koji priznaju Kosovo – poručio je Vučić.

„Mask je znao sve o Srbiji i više nego što sam očekivao“

Predsednik je dodao da je imao „dobre razgovore sa predsednikom Finske, predsednicom EP, bili smo i na dodeljivanju nagrade koje deli „Atlantik kansl“.

I tu sam razgovarao sa Ilonom Maskom, čovek je znao sve o Srbiji i više nego što sam očekivao. Razgovarao sam i sa direktorom Amazona koji će da prošire akcije u Srbiji, i sada imam novi „igvel“ – naveo je Vučić.

„Zahvalan sam narodu Srbije na podršci“

Kako je rekao, zahvalan je narodu Srbije na podršci u GS UN.

– Jer zna narod da nisam mnogo lekova mogao da preporučim i kako da izađemo iz toga, kao što u savremenom svetu ne postoj i efikasan lek za rak, tako da za naš problem ne posotji efikasan lek po pitanju KiM, ali držimo to pod kontrolom i dok se stvari i okolnosti ne promene u svetu – kazao je Vučić.

Vučić boravi u Njujorku, a juče je govorio na generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i poručio da će Srbija ostati posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da slobodu i nezavisnost neće dati nikada nikome.

Na zasedanju je okupljeno više od 140 svetskih lidera i predstavnika država, a generalnu debatu je otvorio generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Vučić je na početku citirao Gandija rekavši da „nema puta ka miru, već je mir put“.



Izvor

You may also like