Home Politika Vučić o otvaranju Pandorine kutije u UN: Zašto ćute o teritorijalnom integritetu Srbije?

Vučić o otvaranju Pandorine kutije u UN: Zašto ćute o teritorijalnom integritetu Srbije?

by euronet063


Vesti

Politika

Vučić o otvaranju Pandorine kutije u UN: Zašto ćute o teritorijalnom integritetu Srbije?

  • Aleksandar Vučić kritikuje velike lidere zbog nedostatka poštovanja prema teritorijalnom integritetu Srbije
  • On ističe da je Pandorina kutija otvorena mnogo pre pet godina i da svi ćute o tome

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da Pandorina kutija nije otvorena napadom na Ukrajinu i upitao zašto veliki lideri kada govore o potrebi da Ukrajina bude slobodna, da se poštuju UN i njena povelja, zašto isti oni ne poštuju povelju i rezoluciju 1244 kada je reč o teritorijalnom integritetu Srbije.

Aleksandar Vučić

Foto: AP/ Richard Drew / Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

On je poručio da će danas u UN govoriti o tome kako je propast modernog sveta počela kada je Povelja UN diskreditovana i kada smo prestali da verujemo u pravo i krenuli da se oslanjamo na silu.

Blic preporučuje


MI NISMO SLUGE NI SAD NI RUSIJE Vučić postavio pitanje svim državama u UN: Svet je na IVICI KATASTROFE, a svi tobože brane principe


„OČEKUJEM VAS USKORO U BEOGRADU“ Vučić se sastao s predsednikom Angole u Njujorku (FOTO)

„Objasniću vam to na primeru moje zemlje, za mene najlepše na svetu, Srbije, kako je uništavana i kako je gažena i kako danas, zbog svoje izdržljivosti i slobodarske tradicije, ona je mali kamenčić u cipeli moćnih“, rekao je Vučić u govoru učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Srbi kao nacija su pretrpeli najveće gubitke u Prvom svetskom ratu

Posle velikih pobeda koje je bolji deo čovečanstva izvojevao u dva svetska rata, podsetio je Vučić, Srbi kao nacija su pretrpeli najveće gubitke u Prvom svetskom ratu u odnosu na svoju veličinu kao i u drugom ratu, kada je bila jedna od retkih nacija koja se suprotstavila nacistima u jugoistočnoj Evropi.

„Zato je Beograd, glavni grad Srbije, možda jedini grad koji je bio brutalno bombardovan već na samom početku 1941. Mi Srbi nismo bili kao drugi koji su dočekivali naciste i njihove tenkove cvećem i platili smo veliku cenu. Naravno, nikakva samoviktimizacija i kukanja nad prošlošću nisu moja tema danas. Da vas upozorim, prijatelji, ono što se dogodilo u Srbiji, jedan presedan koji je zloupotrebljavan u drugim delovima sveta“, rekao je Vučić.

Pandorina kutiju nije otvorena pre pet godina, već mnogo ranije

On je upozorio da Pandorina kutiju nije otvorena pre pet godina, već mnogo ranije i da o njoj svi ćute.

„Apsolutna dominacija zapadnog kapitalističkog načina proizvodnje u nauci i tehnologiji, uverljiva pobeda protiv Sovjetskog saveza, pre svega u okviru treće industrijske revolucije, dovela je svet do kraja istorije, po nekima i potpune hegemonije zapadnih ideja u svim sferama društvenog života. Osim, naravno, dobrih stvari koje je to donelo čovečanstvu, takva dominacija i nepostojanje ravnoteže i multilateralizma uništilo je Sovjetski savez i Jugoslaviju u isto vreme. Naravno, to se nije desilo slučajno, to se nije desilo samo od sebe, već je uživalo pomoć zapadnih obaveštajnih službi, a opet koje je podržalo nacionalno korumpiranu elitu, kako u Jugoslaviji tako i u Sovjetskom savezu“, rekao je Vučić.



Izvor

You may also like