Home Politika Vučić ispratio šeika Mohameda bin Zajeda (FOTO)

Vučić ispratio šeika Mohameda bin Zajeda (FOTO)

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić ispratio je predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohameda bin Zajeda al Nahjana, koji je boravio u radnoj poseti Republici Srbiji.

УВЕК ИСКРЕНИ И ПРИЈАТЕЉСКИ РАЗГОВОРИ: Вучић испратио шеика Мохамеда бин Заједа (ФОТО)

Foto printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

On je tim povodom na svom Instagram nalogu napisao:

Tokom državničke karijere, imao sam bezbroj poseta, sastanaka i razgovora – dobrih, teških, izazovnih, otvorenih i konstruktivnih i onih koji to nisu bili.

Najmanje je bilo iskreno prijateljskih. I što su vremena postajala teža, to je i diplomatija postajala sve tiša, a dobrih razgovora je bilo sve manje.

Razgovor sa prijateljem Mohamedom bin Zajedom uvek je iskren i inspirativan, ne samo zbog njegove vizionarske i filantropske ličnosti, već i zbog dubokog razumevanja globalnih prilika koje u dobroj meri određuju živote svih nas.

Sa posebnom pažnjom sam slušao njegove razborite uvide u aktuelna geopolitička kretanja i saglasio se da je svetu danas potrebna državnička mudrost, politička hrabrost i diplomatska odvažnost, kako bi se struktura globalnog poretka preoblikovala na najbolji način za generacije koje dolaze.

U tome će Srbija uvek biti snažan i pouzdan partner UAE, zbog istih vrednosti i vizija koje delimo.

Srećan Vam put, dragi prijatelju Mohamede bin Zajede i do ponovnog skorog viđenja!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like