Home Politika Šapić potpisao protokol o saradnji sa gradonačelnicom turske opštine Gazijantep

Šapić potpisao protokol o saradnji sa gradonačelnicom turske opštine Gazijantep

by euronet063


Vesti

Politika

Šapić potpisao protokol o saradnji sa gradonačelnicom turske opštine Gazijantep

Gradonačelnik Beograda i gradonačelnica turske gradske opštine Gazijantep potpisali su protokol o saradnji

Cilj potpisivanja protokola jeste razvijanje međusobnih odnosa i unapređenje uzajamne saradnje i bilateralnih odnosa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i gradonačelnica turske gradske opštine Gazijantep Fatma Šahin potpisali su danas u Palati Srbija protokol o saradnji između dva grada, kojim je dogovorena saradnja u oblasti privrede i industrije, kulture, umetnosti, sporta, urbanizma, zaštite životne sredine, klimatskih promena i energetike, kao i uspostavljanje statusa pobratimskih gradova.

.

Foto: Ustupljene fotografije

.

Ovo je jedan od 11 bilateralnih dokumenata koji su danas potpisani u okviru državne posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, navodi se u saopštenju Sekreterijata za informisanje grada Beograda.

Blic preporučuje


ERDOGAN U SRBIJI Vučić podelio fotografiju sa zajedničkog ručka, evo ko im pravi društvo: „Običaji su nam slični, a tema za razgovor ima mnogo“ (FOTO, VIDEO)


„RAZGOVARALI SMO O PROBLEMIMA KOJE IMAMO I ZAJEDNO“ Vučić preneo Erdoganov cilj za trgovinsku razmenu, predsednik Turske poručio: Zlatno doba u odnosima dve zemlje (VIDEO)

Cilj potpisivanja ovog protokola jeste razvijanje međusobnih odnosa i prijateljstva, zatim razvoja dva grada i unapređenje uzajamne saradnje i bilateralnih odnosa.

Potpisivanje sporazuma

Foto: Ustupljene fotografije

Potpisivanje sporazuma

Svečanoj ceremoniji potpisivanja bilateralnih dokumenata su prisustvovali i predsednici obe države, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

Na predlog predsednika Aleksandra Vučića, Vlada Srbije donela je odluku da se Gazijantepu posle razornog zemljotresa uputi humanitarna pomoć u medicinskoj opremi, lekovima, robi i novcu.

Potpisivanje sporazuma

Foto: Ustupljene fotografije

Potpisivanje sporazuma

U maju ove godine u Beogradu je boravila tehnička delegacija Gazijantepa, koja je imala sastanke sa beogradskim kolegama iz različitih oblasti, tako da je današnje potpisivanje protokola kruna tih dogovora.

(Tanjug)



Izvor

You may also like