Home Politika Zahvalan sam Turskoj na razumevanju i na tome što su želeli da nas saslušaju

Zahvalan sam Turskoj na razumevanju i na tome što su želeli da nas saslušaju

by euronet063


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, gde je prokomentarisao situaciju na Balkanu.

ВУЧИЋ СА ЕРДОГАНОМ О СИТУАЦИЈИ НА БАЛКАНУ: Захвалан сам Турској на разумевању и на томе што су желели да нас саслушају

Foto: Z. Jovanović

Vučić je izjavio da je sa turskim predsednikom razgovarao i o situaciji na Balkanu, kao i da je jasno govorio o politici Srbije, poštovanju javnog prava, o situaciji u BiH.

– Pažljivo sam slušao Erdogana, jasno i nedvosmisleno govorio o politici Srbije. Zahvalan sam Turskoj i Erdoganu na razumevanju, na tome što su želeli da nas saslušaju. Visoko cenimo poziciju politike Erdogana koji vodi nezavisnu suverenu zemlju u interesu naroda, a ne drugih sila. Mi smo mnogo manja zemlja i trudimo se da vodimo svoju politiku. To je još jedan od mostova Ankare i Beograda i uveren sam da ćemo to da pretvorimo u bolje rezultate. Verujem da ćemo na nekom sledećem samitu moći da kažemo da smo prešli 3 milijarde trgovinske razmene, pa 4 milijarde. Nadam se da će on uskoro ponovo posetiti Srbiju i da će prihvatiti moj poziv da ponovo poseti Beograd – istakao je predsednik Vučić i dodao da će naredna sednica Visokog saveta biti održana u Ankari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like