Home Politika Lajčak: Došlo vreme da integracija Zapadnog Balkana u EU postane realnost

Lajčak: Došlo vreme da integracija Zapadnog Balkana u EU postane realnost

by euronet063


Vesti

Politika

Lajčak: Došlo vreme da integracija Zapadnog Balkana u EU postane realnost

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ističe da je vreme za integraciju Zapadnog Balkana u EU

Utisak današnjeg samita je da Nemačka želi da vidi Zapadni Balkan u EU, prema izjavi predsednika Vlade Republike Srbije

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, koji je učestvovao na današnjem samitu Berlinskog procesa, poručio je da je došlo vreme da integracija Zapadnog Balkana u EU postane realnost.

MIroslav Lajčak

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

MIroslav Lajčak

Na 10-ogodišnjicu (Berlinskog procesa) poruke su bile vrlo jasne: mnogo je postignuto za ljude u regionu, ali je došlo vreme da EU integracija Zapadnog Balkana postane realnost – naveo je Lajčak na društvenoj mreži Iks.

Blic preporučuje

On je dodao da je učestvovao na današnjem samitu Berlinskog procesa na poziv nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je ranije danas u Berlinu, gde je učestvovao na samitu “Berlinskog procesa kojim se obeležava 10 godina ovog procesa, da Srbija ostaje opredeljenja za evropski put kao svoj glavni strateški geopolitički cilj, a da je utisak današnjeg samita da Nemačka želi da vidi Zapadni Balkan u EU.

On je dodao da je Srbija u Berlinu potpisala dva dokumenta – Sporazum o pristupu visokom obrazovanju na Zapadnom Balkanu i Deklaraciju podrške Akcionom planu o Zajedničkom regionalnom tržištu (CRM) 2025-2028.



Izvor

You may also like