Home Politika Uzalud Kurti pokušava da ponovo izazove sukobe na Balkanu

Uzalud Kurti pokušava da ponovo izazove sukobe na Balkanu

by euronet063


MINISTAR spoljnih poslova Srbije Marko Đurić reagovao je na tekst Aljbina Kurtija u Njujork tajmsu kojim on pokušava obmane međunarodnu javnost i da destabilizuje situaciju na Balkanu.

МИНИСТАР ЂУРИЋ: Узалуд Курти покушава да поново изазове сукобе на Балкану

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Agresivna retorika i neistine kojima je Aljbin Kurti pokušao da, u retrogradnom i anahronom stilu, obmane međunarodnu javnost, govore o njegovoj konfliktnoj prirodi i nameri da se zapadni Balkan po svaku cenu destabilizuje. Njegov autorski tekst u Njujork tajmsu je jalov pokušaj da se, igranjem na kartu starih predrasuda, Srbija demonizuje, i prikaže kao faktor nestabilnosti na zapadnom Balkanu. Istina je upravo suprotna: Srbija je stub regionalnog mira i stabilnosti, konstruktivan međunarodni faktor i kredibilan sagovornik.

Politički lideri iz Prištine, predvođeni Aljbinom Kurtijem, su sve suprotno od toga. Njihova kampanja obespravljivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, njihovo odbijanje do sprovedu obaveze preuzete u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom, njihovo odbijanje da se uopšte susretnu sa našim pregovaračima signaliziraju da su stvarne namere Prištine da se u regionu ponovo razbukti požar sukoba da bi tamošnji separatisti takvu situaciju iskoristili za konsolidaciju svog državotvornog projekta.

O svemu tome podrobno ću obavestiti predstavnike više od 30 zemalja koji će se okupiti na predstojećem NATO samit u Vašingtonu, kako bih im još jednom objasnio da je priča današnje Srbije priča o uspehu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like