Home Politika Otišao je svojoj kući, prihvaćeno jemstvo

Otišao je svojoj kući, prihvaćeno jemstvo

by euronet063


SREĆKO Sofronijević iz Zvečana, koji je je uhapšen sredinom aprila na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije, pušten je da se brani sa slobode, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Nebojša Vlajić.

СРЕЋКО СОФРОНИЈЕВИЋ ИЗ ЗВЕЧАНА ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА, ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ: Отишао је својој кући, прихваћено јемство

Foto kosovo-online

Vlajić je istakao da je Sofronijević sa svojom porodicom u Zvečanu.

– Sofronijević je pušten, danas mu je ukinut pritvor. On je otišao svojoj kući, prihvaćeno je jemstvo koje sam predložio pre mesec dana i danas je sud doneo rešenje i ukinuo mu pritvor – rekao je Vlajić.

Kako napominje, postupak protiv Sofronijevića će se voditi idalje, ali će on biti u svojoj kući i odazivati se na poziv suda.

– On može sada da se normalno kreće, radi, putuje, odlazi na posao, da ide sa decom i porodicom, da živi normalno – pojašnjava advokat.

Sofronijević je uhapšen 13. aprila na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije.

Kosovska policija je tada saopštila da je S. S. osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine i to za „pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja, poziv na otpor i učešće u neredima“.

Sofronijević je upucan 13. oktobra 2021. godne od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je tada, u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica. Odmah je operisan i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Urgentnom centru u Beogradu.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: NEVIĐENA BAHATOST: Organizatorka “Mirdite“ đuska u studiju i poručuje- Kosovo je država!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like