Home Politika Lazović: ZLF učestvuje na svim protestima, na jesen ćemo objaviti svoju deklaraciju

Lazović: ZLF učestvuje na svim protestima, na jesen ćemo objaviti svoju deklaraciju

by euronet063


Vesti

Politika

Lazović: ZLF učestvuje na svim protestima, na jesen ćemo objaviti svoju deklaraciju

Radomir Lazović iz ZLF je rekao da je važno što se protesti protiv iskopavanja litijuma „sada održavaju u gradovima koji su direktno pogođeni“.

Radomir Lazović

Foto: Milan Ilić / Ringier

Radomir Lazović

Prema njegovim rečima, ZLF učestvuje na svim protestima.

Blic preporučuje

– Daćemo podršku gde god to možemo, na sve načine, otporu iskopavanju litijuma, mislim da je važno što su protesti sada u tim gradovima koji su direktno pogođeni. To pokazuje da je cela država stala iza ideje da se pruži otpor ugrožavanju životne sredine – kaže Lazović i dodaje da se protive i svim drugim štetnim projektima.

Najavio je da će ZLF na jesen objaviti svoju deklaraciju.

Deklaracija, svesrpska, koju je SNS napravio je nacionalistički pamflet koji je zgodan da se udarate u grudi junačke, stajete u zaštitu interesa Srba, da Vučić ponovo bude spasitelj Srba, a mi smo razmišljali da nam treba druga vrsta objedinjenog dokumenta, gde bi se našli interesi građana. Pod parolom ‘Donose deklaraciju, a ne mogu da reše ljudima kanalizaciju’. Nismo hteli sada da je predstavimo, verovatno ćemo na jesen, kada i kreću interesovanja za te životne socijalne teme, smatramo da bi to bio trenutak. Deklaracija je fokusirana na socioekonomske teme i na život ljudi – naveo je Lazović.

(N1)



Izvor

You may also like