Home Politika Srpski političar na Kosovu Aleksandar Arsenijević priveden jer je izviždao prištinske ministre u Severnoj Mitrovici

Srpski političar na Kosovu Aleksandar Arsenijević priveden jer je izviždao prištinske ministre u Severnoj Mitrovici

by euronet063


Vesti

Politika

Srpski političar na Kosovu Aleksandar Arsenijević priveden jer je izviždao prištinske ministre u Severnoj Mitrovici

Aleksandar Arsenijević, lider Srpske demokratije, priveden je pa pušten nakon što mu je u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici izrečena novčana kazna zato što je prilikom posete trojice prištinskih ministara Dželjaja Svečlje, Aljbuljene Hadžiju i Eljberta Krasnićija duvao u pištaljku.

kosovska policija

kosovska policija

Arsenijević je pušten pošto je u policijskog stanici bio nepunih sat vremena, a kako kažu u kosovskoj policiji, novčana kazna mu je izrečena „zbog remećenja javnog reda i mira“ prilikom posete troje ministara Severnoj Mitrovici.

Blic preporučuje

„Pokušali su da me savladaju“

Aksentijević je nakon puštanja iz policijske stanice poručio da neće platiti kaznu. Kako je rekao, trojica kosovskih policajaca prišla su njemu i nekolicini građana koji su negodovali u Severnoj Mitrovici zbog dolaska prištinskih ministara.

– Pokušali su da me savladaju. Mirno sam otišao, uhapsili su me i napisali kaznu za remećenje javnog reda i mira, na šta ćemo se žaliti i nećemo platiti jer nema nikakvog osnova za to – kazao je Arsenijević za „Kossev“ i dodao da kosovskim policajcima „očigledno smeta“ njegova pištaljka.

Uhapšen i pre 12 dana kod mosta na Ibru

Inače, Arsenijević je pre samo 12 dana uhapšen zajedno sa još jednim liderom Srpske demokratije Stefanom Veljkovićem kada su na Trgu Braća Milić u Severnoj Mitrovici, kod glavnog mosta pokušali da spreče prefarbavanje oslikanih srpskih trobojki.

Oni su ubrzo i pušteni nakon protesta veće grupe građana Severne Mitrovice i naglog skoka tenzija.

(Kossev)



Izvor

You may also like