Home Politika Očekuje se saopštenje za javnost sa jučerašnjeg sastanka sa stranim ambasadama

Očekuje se saopštenje za javnost sa jučerašnjeg sastanka sa stranim ambasadama

by euronet063


Nakon što su se pojavile spekulacije da je tokom jučerašnjeg dana održan sastanak ovdašnjeg nevladinog sektora sa zapadnim ambasadama, a radi dobijanja daljih smernica iz inostranstva za organizovanje „vruće jeseni“ u Srbiji i obojene revolucije Beomajdan, za sada je sve ostalo pod velom tajnosti.

НА ПОТЕЗУ НВО „ГРАЂАНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ“: Очекује се саопштење за јавност са јучерашњег састанка са страним амбасадама

Foto: Ilustracija

Shodno deklarativnom zalaganju nevladinih organizacija za princip transparentnosti, a što uglavnom čine u okviru projekata koji im se plaćaju sa Zapada, javnost ima pravo da zna o čemu je na ovom sastanku razgovarano.

U maniru dobre komunikacione strategije i prakse, za očekivati je da će NVO „Građanske inicijative“ i „Beogradski centar za bezbednosnu politiku“, kao glavni organizatori ovog tajnovitog okupljanja, izdati saopštenje za javnost i obavestiti zainteresovane građane kako će se dalje odvijati obojena revolucija Beomajdan.

U iščekivanju ovakvog razvoja događaja, ekskluzivno saznajemo da su na sastanku glavnu reč vodili američki i britanski mentori, uz nezaobilazne predstavnike USAID-a, kao najvažnijeg sponzora „Građanskih incijativa“.

Ujedno, iskorišćena je ova prilika da nevladini aktivisti strancima denunciraju nacionalne i desne organizacije i pojedince, uz insistiranje da se iz antilitijumskih protesta odstrani retorika srpskih domaćina, a fokus prebaci na suzbijanje rudarenja i tzv. „malignog uticaja“ Kine, čime se inače bave USAID i „Građanske inicijative“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like