Home Politika Napadnute prostorije Zeleno – levog fronta na Paliluli, tvrde da je povezano sa predlogom zakona koji su juče predali

Napadnute prostorije Zeleno – levog fronta na Paliluli, tvrde da je povezano sa predlogom zakona koji su juče predali

by euronet063


Vesti

Politika

Napadnute prostorije Zeleno – levog fronta na Paliluli, tvrde da je povezano sa predlogom zakona koji su juče predali

Zeleno-levi front objavio je da su napadnute prostorije na Paliluli u Beogradu, i da to ima veze sa Predlogom zakona o građanskom partnerstvu koji su juče predali.

.

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

.

Napad na naše prostorije desio se dan nakon što smo objavili da smo predali Predlog zakona o građanskom partnerstvu u Narodnoj skupštini. Ovog puta načinjena je samo materijalna šteta i niko od aktivista Zeleno-levog fronta nije povređen. Napad ćemo prijaviti policijskoj upravi. Nasilju nema mesta u našem društvu! – napisali su na društvenoj mreži iks.

Blic preporučuje


„ZA NAS JE OVO PITANJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA“ Zeleno-levi front predao Predlog zakona o građanskom partnerstvu

Oni su, kako je Blic objavio, juče predali redlog zakona o građanskom partnerstvu, koji treba da omogući da zajednice porodičnog života dva punoletna lica istog pola budu pravno moguće ukoliko su registrovane pred nadležnim organom.

Poslanica Zeleno-levog fronta (ZLF) Jelena Jerinić ocenila da je krajnje vreme da ljudima koji žive u zajednicama sa partnerima i partnerkama istog pola bude omogućeno da ostvaruju sva prava koja su im Ustavom garantovana kao građanima i građankama Srbije.

– Za nas je ovaj zakon pitanje osnovnih ljudskih prava. Nije samo pitanje pridruživanja EU. Ta prava su garantovana našim Ustavom. Nema mesta kalkulisanju, svaki dan je dobar dan da se usvoji zakon o građanskom partnerstvu – rekla je Jerinić.

Ona je dodala da ZLF podržava prava LGBTI+ zajednice i na ulici i u institucijama.

– Mi smo i u prošlom sazivu parlamenta podneli predlog ovog zakona, a i ove godine predajemo isti predlog zakona jer je krajnje vreme da ovaj zakon bude donet i zato pozivamo sve političke grupe da ga podrže – istakla je ona.



Izvor

You may also like