Home Politika Ministar Đurić sastao se sa novom ambasadorkom Izraela

Ministar Đurić sastao se sa novom ambasadorkom Izraela

by euronet063


Vesti

Politika

Ministar Đurić sastao se sa novom ambasadorkom Izraela

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se sa novom ambasadorkom Izraela u Srbiji Avivit Bar Ilan, kojoj je poželeo uspeh u budućem radu i u daljem jačanju veza dve prijateljske zemlje.

.

Foto: Ustupljene fotografije

.

U svetlu predstojeće posete predsednika Izraela, Đurić je ocenio da će to biti prilika za unapređenje bilateralnih odnosa na svim nivoima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Đurić je rekao da Srbija sa velikom pažnjom i zabrinutošću prati situaciju na Bliskom istoku, naglasivši da naša zemlja ostaje posvećena svim diplomatskim inicijativama čiji je cilj postizanje održivog mira u tom regionu, kao i oslobađanje talaca.

Ministar je sagovornicu informisao o izuzetno teškom položaju Srba na Kosovu i Metohiji, konstatujući da je jedini cilj politike Aljbina Kurtija egzodus srpskog naroda iz naše južne pokrajine.

Prema rečima Đurića, iako je međunarodna zajednica nedvosmisleno osudila jednostrane poteze Prištine, Srbi na Kosovu i Metohiji su kontinuirano izloženi najgrubljem kršenju ljudskih prava, a u primeni sporazuma koji su do sada dogovoreni u procesu dijaloga Beograda i Prištine već duže vreme nema pomaka.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji Srbije i Izraela, Đurić je podsetio da će Beograd biti domaćin Specijalizovane izložbe Ekspo 2027, ocenivši da će to biti prilika da se saradnja u oblasti ekonomije dodatno produbi, dodaje se u saopštenju.



Izvor

You may also like