Home Politika Molim svakoga ko može da pomogne da spasemo život Alona Ohela

Molim svakoga ko može da pomogne da spasemo život Alona Ohela

by euronet063


PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa predsednikom Izraela Isakom Hercogom da je sa njim razgovarao i o tome kako pokušati da se spase život izraelskog i srpskog državljanina Alona Ohela, koga je Hamas kidnapovao u napadu 7. oktobra prošle godine, i zamolio je svakoga ko može da pomogne u tome.

ТО ЈЕ МОЛБА СВИХ НАС Вучић: Молим свакога ко може да помогне да спасемо живот Алона Охела

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

– Ja sam sa više ljudi, mojih prijatelja iz arapskog sveta, razgovarao i molio da razgovaraju sa onima koji ga drže kao taoce i da zamole. I da ti ljudi znaju da je to molba Republike Srbije, molba svih nas, da Alon Ohel bude pušten kući. Ja sam primio njegove roditelje, njegovu deku i baku. I to je mnogo teško, mnogo emocija to zahteva. Tu je i njegova majka sa nama danas i ja molim svakog, ako može da pomogne, da jedan tako i toliko vredan život pokušamo da spasemo – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Vučić i Hercog su se, tokom obraćanja, slikali sa majkom Alona Ohela, koja je držala fotografiju svog sina. Alon Ohel, mladić koji ima dvojno srpsko-izraelsko državljanstvo, jedan je od talaca koje Hamas drži u Gazi već skoro godinu dana.

Talentovani pijanista otet je sa muzičkog festivala u oktobru, samo nekoliko nedelja pre nego što je planirao da poseti Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like