Home Politika Posebna sednica o KiM: Premijer Vučević nalaže hitne mere

Posebna sednica o KiM: Premijer Vučević nalaže hitne mere

by euronet063


Vesti

Politika

Posebna sednica o KiM: Premijer Vučević nalaže hitne mere

Upravo se održava posebna sednica o KiM po nalogu premijera Miloša Vučevića, sa ciljem da sva ministarstva dobiju tačna uputstva o merama kako bi pomoć što pre stigla na KiM.

.

Foto: screenshot

.

Predsednik Aleksandar Vučić je predstavio sinoć tokom obraćanja javnosti u Palati Srbija, zahteve i poteze Srbije u vezi sa situacijom na KiM, podeljene u pet oblasti i istakao da će u tom cilju biti pokrenuta globalna diplomatska kampanja i da će razgovarati do kraja novembra sa 60 svetskih lidera kojima će predstaviti sedam nužnih tačaka za napredak u dijalogu.

Blic preporučuje


„SVI MINISTRI DOBIJAJU TAČNA UPUTSTVA“ Marko Đurić o novim merama: Danas posebna sednica Vlade o Kosovu i Metohiji

„Danas je vlada imala nekoliko tačaka, jednom se nalaže aktivnosti i mere koje moraju sva ministarstva da primene. Vrlo je bitno formiranje specijalnog tužilaštva, kako bi svako ko sprovodi nasilje nad Srbima bio procesuiran. Sva ministarstva su dobila konkretne mere koje moraju da primene, kako bismo zaštitili naše ljude na KiM. Vraćamo i obavezno služenje vojnog roka i moja molba i apel je da Srbi na KiM ostanu, da ih niko ne uznemirava i da vide da država Srbija vodi računa o njima. Ne odustajemo od naših nacionalnih ciljeva, sve što radimo je u korist toga da naši ljudi ostanu na KiM. Da Priština ne sprovodi teror nad Srbima, ne bismo morali da sprovodimo mere koje ćemo sprovesti“, rekao je premijer Vučević.



Izvor

You may also like