Home Politika Održana hitna sednica Vlade o Kosovu, oglasio se Vučević,e vo šta je rekao o vojnom roku

Održana hitna sednica Vlade o Kosovu, oglasio se Vučević,e vo šta je rekao o vojnom roku

by euronet063


Vesti

Politika

Održana hitna sednica Vlade o Kosovu, oglasio se Vučević,e vo šta je rekao o vojnom roku

Premijer Vučević najavio je formiranje specijalnog tužilaštva koje će procesuirati sve počinioce krivičnih dela vezana za dešavanja na KiM. „Hoćemo da znamo i ime i prezime da znamo i odgovornost onog ko sprovodi nasilje nad Srbima“, rekao je premijer.

.

Foto: screenshot

.

Održana je posebna sednica o KiM po nalogu premijera Miloša Vučevića, sa ciljem da sva ministarstva dobiju tačna uputstva o merama kako bi pomoć što pre stigla na KiM.

Blic preporučuje


„SVI MINISTRI DOBIJAJU TAČNA UPUTSTVA“ Marko Đurić o novim merama: Danas posebna sednica Vlade o Kosovu i Metohiji

Predsednik Aleksandar Vučić je predstavio sinoć tokom obraćanja javnosti u Palati Srbija, zahteve i poteze Srbije u vezi sa situacijom na KiM, podeljene u pet oblasti i istakao da će u tom cilju biti pokrenuta globalna diplomatska kampanja i da će razgovarati do kraja novembra sa 60 svetskih lidera kojima će predstaviti sedam nužnih tačaka za napredak u dijalogu.

– Sinoć smo se nakon konferencije sa predsednikom dogovorili da Vlada već danas krene u ono što je predsednik Republike najavio i precizno objasnio. Moja molba je da još jednom pogledaju sinoćnu konferenciju kako bi razumeli sve poruke i hronologiju razvoja događaja na KiM, ali pre svega da razumeju šta treba da radimo – kaže premijer.

„Bitno je formiranje specijalnog tužilaštva“

Sva ministarstva dobila su zadatke iz svoje nadležnosti kako bi ove mere bile što efikasnije operacionalizovane, kako bi se brže i bolje osetile na terenu i kako bi podrška i pomoć što pre stigla u narod.

– Danas je Vlada imala nekoliko tačaka, jednom se nalaže aktivnosti i mere koje moraju sva ministarstva da primene. Vrlo je bitno formiranje specijalnog tužilaštva, kako bi svako ko sprovodi nasilje nad Srbima bio procesuiran. Formiranje specijalnog tužilaštva koje će procesuirati sve počinioce krivičnih dela vezana za ono što se dešava na KiM. To je što hoćemo da znamo i ime i prezime da znamo i odgovornost onog ko sprovodi nasilje nad Srbima – rekao je Vučević i dodao:

– Sva ministarstva su dobila konkretne mere koje moraju da primene, kako bismo zaštitili naše ljude na KiM. Moja molba i apel je da Srbi na KiM ostanu, da ih niko ne uznemirava i da vide da država Srbija vodi računa o njima. Ne odustajemo od naših nacionalnih interesa, sve što radimo je u korist toga da naši ljudi ostanu na KiM. Da Priština ne sprovodi teror nad Srbima, ne bismo morali da sprovodimo mere koje ćemo sprovesti – rekao je premijer Vučević.

Premijer je rekao i da će služenje vojnog roka biti obavezno i da će biti u trajanju od 75 dana.



Izvor

You may also like