Home Politika Ministar Đurić odgovorio Doniki Gervali

Ministar Đurić odgovorio Doniki Gervali

by euronet063


MINISTAR spoljlin poslova Republike Srbije Marko Đurić, odgovorio je tzv. ministarki lažne države Kosovo Doniki Gervali.

МЕРЕ КОЈЕ ЈЕ ПРЕДЛОЖИО ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НИСУ ПРЕТЊА БИЛО КОМЕ: Министар Ђурић одговорио Доники Гервали

Foto: FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

– Mere koje je predložio predsednik Vučić nisu pretnja bilo kome već pojas za spasavanje ljudima čija su prava zgažena od strane Kurtijevog režima. Srbija je za razliku od Gervale i Kurtija uvek bila posvećena pronalaženju mirnih i diplomatskih rešenja u vezi sa pitanjima Kosova i Metohije, a svi navodi o agresivnim ili neprijateljskim namerama su u potpunosti neosnovani. Mere koje je nedavno izložio predsednik Vučić imaju za cilj zaštitu legitimnih prava i interesa Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, čija prava i dalje bivaju ugrožena upravo od Kurtija i njegovih sledbenika. Jedinu pretnju za bezbednost, imovinu i budućnost svih građana Kosova i Metohije predstavljaju Kurti i njegov režim – istakao je ministar Đurić.

– Srbija ostaje otvorena za dijalog i pregovore u dobroj veri, ali ne možemo prihvatiti jednostrane poteze koji potkopavaju živote i bezbednost Srba i Srbije. Umesto podsticanja atmosfere neprijateljstva, pozivamo predstavnike Kurtijevog režima da prestanu da lažu i obmanjuju međunarodnu javnost i primene obaveze koje su preuzeli i vrate se rezultatima dijaloga – ističe ministar spoljnih poslova.

– Izjava o proglašenju svih institucija na Kosovu nelegalnim je očajnički pokušaj da se sabotira nezavisnost Kosova. Cilj je da se spreči normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, očuvaju tenzije u regionu, spreče integracioni procesi, u punoj sinhronizaciji i sa interesima Rusije- napisala je Gervala na njenom Fejsbuk nalogu, na šta je dobila adekvatan odgovor od šefa srpske diplomatije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like