Home Politika Emisija „Blic“ uživo na Blic televiziji

Emisija „Blic“ uživo na Blic televiziji

by euronet063


Vesti

Politika

Emisija „Blic“ uživo na Blic televiziji

Atentati na političare postali su svakodnevnica, najsvežiji primer jeste napad na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, na koga je na pucano dva puta za dva meseca. U današnjoj emisiji „Blic uživo“ na Blic TV istražujemo ko i kako čuva predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i koji je razlog sve učestalijih napada na visoke zvaničnike.

Blic uživo

Foto: Blic TV / screenshot

Blic uživo

Blic preporučuje

Pukovnik policije Milan Milović, govorio je o atentatu na Donalda Trampa, o pokušaju ubistva Roberta Fica, a između ostalog i o bezbednosti Aleksandra Vučića.

Tramp ponovo na udaru

– Amerika je jedna uređena zemlja, međutim ja sam govorio da je obezbeđenje Donalda Trampa dobro odradilo svoj posao, ali nije bila urađena priprema terena, to je amaterski propust. Sada je stepen bezbednosti dodatno pojačan, ali sad je pitanje kako je ovaj čovek uspeo da priđe tako blizu Trampu. Neposredno obezbeđenje je zadnja linija odbrane, samo obezbeđenje ličnosti predstavlja skup i niz radnji, predstavlja preko 95 odsto posla, odnosno preventiva je najbitnija. Što se tiče golf terena, tu je opet loše odrađena priprema, srećom pa je taj momak amater pa je brzo primećen, zamislite da se radilo o nekom profesionalcu, mogao je danima tu da leži u tom žbunju i da ga niko ne primeti ističe Milović.

Nameran propust ili neprofesionalnost?

– Ne raspolažem dovoljnim brojem informacija da bih dao takav odgovor, ali da se radi o propustu, to je sigurno. Kada se vrši atentat na neku ličnost, radi se prvo priprema, gleda se obezbeđenje, teren, i neko ko želi to da uradi, on posmatra kakvo je obezbeđenje, da li su profesionalci ili amateri. Ovaj momak je sada dovoljno blizu prišao Trampu, mogao je lako da puca. Izvršioci mogu biti terorističke organizacije, mafija i interesne grupe i psihički nestabilne osobe. Najčešće se angažuju takve osobe, jer oni ne umeju da daju podatke ko stoji iza njih – objašnjava pukovnik Milović.

– Dobro je da je na vreme otkriven, da nije stigao da puca, ali opet kažem, propust je veliki. Ovaj čovek je asocijalna, nestabilna osoba koja je neostvarena – dodao je on.

O atentatu na Roberta Fica

– Što se njega tiče, to su moje kolege, poznajem ih lično, ali to je jedan apsolutni propust i pripreme i obezbeđenja. To obezbeđenje se bukvalno manekenski prošetalo tu- Oni moraju da znaju da pročitaju sve, govor tela, mimiku, apsolutno sve. Tu se vidi niz propusta, njega je sam gospod Bog sačuvao – kazao je Milović.

Ko štiti Vučića?

– Postoje podaci koji nisu za širu javnost, štiti ga jedna elitna jedinica „Kobre„, i za njih mogu da kažem da su to izuzetno profesionalni ljudi, sa završenom sa vojnom akademijom, visok stepen obučenosti, i ono što je meni naročito drago, njihov odnos sa predsednikom je strogo profesionalan, i to je dovelo do toga da Vučić drži jedan visok stepen bezbednosne kulture – naveo je on.

Pukovnik ističe da svaki događaj u svetu dovodi do toga da naše službe dodatno rade i ispituju kakav je bezbednosna situacija.

– Svaka pretnja je izazov i rizik, sve se proverava, radi se analitički presek, svakom je u interesu da nam predsednik bude živ. Ono što predstavlja najveću pretnju danas, jesu društvene mreže, puštanje dezinformacija navodi psihički nestabilne osobe da im svašta pada na pamet, mogu lako doći do toga da šire pretnje. Međutim, zaštita predsednika Vučića je na visokom nivou – zaključio je pukovnik Milan Milović.

Pukovnik Milan Milović ima profesionalno veliko iskustvo,bio je zaštita mnogim političarima u Srbiji, između ostalog, radio je u obezbeđenju Slobodana Miloševića.



Izvor

You may also like