Home Politika Vučević na obeležavanju Dana Matematičke gimnazije (VIDEO)

Vučević na obeležavanju Dana Matematičke gimnazije (VIDEO)

by euronet063


PREMIJER Republike Srbije Miloš Vučević prisutvovao je na obeležavanju Dana matematičke gimnazije.

МОРАМО ДА ВРАТИМО УГЛЕД ПРОСВЕТИ: Вучевић на обележавању Дана Математичке гимназије (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Obraćanje Miloša Vučevića 

– Čestitam vam 58 rođendan. Pored čestitke za ovaj jubilej direktor je istakao da imate dva jubileja. Želim da vam se zahvalim na svemu onome što je rađeno u šest decenija. 

– Nije ovo samo škola koja radi samo sa talentima, ovo je figurativno rečeno, fabrika koja od talenata pravi ljude i to je najveća vrednost. 

– Imao sam priliku da upoznam neke od učenika pred neke od takmičanja, olimpijada, svetskih takmičanja, da probam da ih ohrabrim i čestitam im na uspesima. To su najveći uspesi koje jedna država može da ima. 

– Voleo bih kada bi ova deca bila mnogo pristutnija u medijima, da pričamo dobru stranu našeg društva. O onima koji trebaju da budu uzor. 

– Želim da vam čestitam, iako vam je fokus na matematici i prirodnim naukama, to što niste izgubili dodira sa našom kulturom i duhovnošću da tvrdo i čvrsto negujete one vrednosti našeg naroda i naše države. 

– Vaša posvećnost da pričamo sa đacima da razumeju ko smo, odakle smo ovde, zašto treba da pričamo srpskim jezikom, učeći i razumeći druge jezike, zašto je ćiriličko pismo naše pismo i zašto je svetosavlje naš put kroz vekove. 

– Moramo da zajednički radimo, da rešimo pitanje studentskog doma. Spreman sam da te stvari pokrenemo. 

Premijer Vučević se potom obratio i Ministarstvu prosvete istakavši da mora da se ojača fond za mlade talente. 

Foto: Printskrin

 

– Takođe molim da zajedno radimo na vraćanju ugleda prosveti. Nije samo zbog materijalnog položaja, već i odnosu društva prema prosveti. Mi moramo da vratimo odnos kakav je nekada bio. Mora da bude odnos ko je profesor, a ko učenik. Mora da bude poštovanje prema profesorima od strane roditelja. Mora da se zna da se u učionici pozdravlja tako što se ustane kad neko uđe i to nije nešto što je dosadno već izraz poštovanja. – istakao je Vučević.

– Čestitam vam još jednom. A vas deco da uspešno završite školovanje, sutra studiranje. Da poštujete i cenite svoje profesore i volite i cenite svoje drugare iz škole. I gde god i kako god da završite vaše školovanje da nam se vratite i da ostanete u Srbiji. To je zlatna medalja za našu državu. – rekao je Vučević.

Premijer Vučević stigao u Matematičku gimnaziju

U toku intoniranje himne „Bože pravde“. 

Nakon što je završeno intoniranje hine đaci Matematičke gimnazije održali su govor.

Mirjana Katić, direktorka, Matematičke gimnazije u Beogradu istakla je da je ova škola već punih 58 godina školuje najtalentovaniju decu za prirodne nauke u Srbiji. 

Istakla je da danas škola slavi 20 godina od uvođenja sedmog razreda u Matematičku gimnaziju.

Nakon govora direktorke škole obratio se i prof. dr Ivica Radović kao državni sekretar Ministarstva prosvete.

On je istakao da je Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete svrstali Matematičku gimnaziju u školu od posebnog interesa i nacionalnog značaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like