Home Politika Danijela Nestorović priznala da se u opozicionom predlogu Zakona o litijumu nalazi citat ginekologa!? (VIDEO)

Danijela Nestorović priznala da se u opozicionom predlogu Zakona o litijumu nalazi citat ginekologa!? (VIDEO)

by euronet063


DANIJELA Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka, gostovala je sinoć na televiziji Euronews u emisiji Direktno sa Minjom Miletić, i tom prilikom ponosno priznala da je ona autor kontraverznog predloga Zakona o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora.

ОВО ЈЕ СТРАШНО: Данијела Несторовић признала да се у опозиционом предлогу Закона о литијуму налази цитат гинеколога!? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Minja Miletić imala je u svojoj emisiji i svojevrsnu ekskluzivu, kada joj je Nestorović priznala da se u predlogu zakona o rudarstvu nalazi citat – ginekologa!

No, krenimo redom. Nestorović je rekla da je svesna da se oko njenog predloga zakona vodi dosta polemike. „Vidim da se vodi polemika da li obrazloženje sadrži neke materijalne neistine, odnosno neistinite podatke. Ovo sam radila pre dva meseca i ja nisam stručnjak iz hemijske ili rudarsko-geološke oblasti, ja sam pravnik po struci“, ogradila se na početku Nestorović.

Na pitanje voditeljke Minje Miletić da, ukoliko je ovo zakon usmeren na zaštitu životne sredine zašto nisu tražili i zabranu iskopavanja nikla, bakra i drugih metala, Nestorović je počela da se zbunjuje i vrti u krug.

– Ja sam ušla u skupštinu kao aktivista, ekološki aktivisti su nam ovo tražili i ja hoću da im pomognem –  rekla je Nestorović a zatim je usledio spektakl. Naime, voditeljka je upitala da li je tačno da je opoziciona pooslanica o litijumu razgovarala sa Dušanom Stanojevićem, profesorom Medicinskog fakulteta, koji je po struci GINEKOLOG, Danijela Nestorović je, potpuno normalno odgovorila: – Pa šta, i nas dve sada razgovaramo o litijumu. To da li se bave ginekologijom ili poljoprivredom, nije bitno.

Iako je Miletić bila krajnje šokirna što se u zvaničnom predlogu zakona našlo da cenjeni ginekolog tvrdi da će litijum zagaditi plodno poljoprivredno tlo Zapadne Srbije, Nestorović je bila uporna.

– Ja sam njegov citat iskoristila jer sam smatrala da je ispravan u tom trenutku. Ne smatram ni sad da je nešto, bilo šta pogrešno navedeno – rekla je Nestorović samouvereno.

Miletić je takođe upitala Danijelu Nestoorović zašto u predlogu piše da Nemačka, Francuska i Austrija neće da kopaju „svoje lepe zemlje“ a da se na internetu može proveriti da sve te zemlje uveliko planiraju iskopavanje litijuma. „Oni nisu doneli odluku da će da kopaju“, rekla je Nestorović a na komentar voditeljke da su već investirali milijarde evra u projekte iskopavanja, Nestorović nije imala odgovor.

Na pitanja lažnog podatka u predlogu zakona, da je rudna renta 3 odsto, a u stvari je 5 odsto, Nestorović je rekla: „Da, u pitanju je greška. Hajde da zanemarimo činjenicu šta piše u obrazloženju. Neka stoji samo jedna rečenica – iskopavanja neće biti.  I tu je kraj svake priče što se mene tiče“, rekla je Nestorović. 

Miletić je na kraju zaključila da se u predlogu zakona nalaze citati iz medija koje je Nestorović složila u dokument, pa je tako došlo i do još jednog lažnog podatka profesorke Dragane Đorđević da će se sumporna kiselina tretirati na 250 stepeni.

– Ja nisam htela da menjam i da povlačim predlog zakona zbog toga – rekla je Nestorović.

BONUS VIDEO: KAKVA SRAMOTA! Poslanica Danijela Nestorović meštanku nazvala seljankom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like