Home Politika Predsednik Srbije poručuje opoziciji: Pozovite me u Skupštinu, ‘rasturiću vas kao ‘Panta pitu

Predsednik Srbije poručuje opoziciji: Pozovite me u Skupštinu, ‘rasturiću vas kao ‘Panta pitu

by euronet063


Vesti

Politika

Predsednik Srbije poručuje opoziciji: Pozovite me u Skupštinu, ‘rasturiću vas kao ‘Panta pitu

  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da čeka poziv opozicije da dođe u Skupštinu i razgovara o AP Kosovu i Metohiji
  • Vučić je naglasio da je spreman da razgovara i o litijumu, i da će koristiti ozbiljne argumente i istinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas opoziciji da čeka njihov poziv da dođe u Skupštinu da razgovora ne samo o AP Kosovu i Metohiji već i o litijumu i da ih kao i uvek porazi ozbiljnim argumentima i istinom.

.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

„Spreman sam da dođem da razgovaramo o KiM, spreman sam i da pričamo o litijumu“, rekao je Vučić u Njujorku, komentarišući izjavu lidera Zeleno levog frona Radomira Lazovića da se plaši da dođe da odgovara na pitanja i razgovara sa onima koji misle drugačije.

Blic preporučuje


VUČIĆ UOČI GENERALNE SKUPŠTINE UN Govoriću o poziciji Srbije, ali i narušavanju svih principa međunarodnog prava (UŽIVO)


Viceguverner Narodne banke Srbije Ana Ivković: Rebalans budžeta za ovu godinu realistično projektovan

Predsednik je u Njujorku, gde će učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i razgovarati sa liderima više od 40 zemalja, naglasio da čeka da ga opozicija pozove u Skupštinu, i da ih kao i prošli put čak i kada salu nije napuštao ni na sekund 14 sati, ubedljivo porazi i to ne zato jer je pametniji, već zato što se služi ozbiljnom argumentacijom i istinom.

„Čekam da me pozovete u Skupštinu i rasturiću vas kao ‘Panta pitu’ argumentima i činjenicama, a ne lažima“, rekao je Vučić i naglasio da ga taj čovek ne interesuje uopšte, kao ni svi oni koji žele da, kako je rekao, svaku saobraćajnu nesreću, svaki užas koji nam se dogodi, da kao i KiM zloupotrebe u političke svrhe.

„Molim vas izaberite ih neka vam reše Kosovo, jer ja ne mogu“

Predsednik je dodao da bi oni za dan uništili državu, da im se poveri makar i na jedan dan.

Podsetio je na monetarnu stabilnost, redovna primanja, povećanja plata i penzija, 550.000 novozaposlenih u odnosu na period od pre 12 godina i naglasio da ipak ta stabilnost može da se naruši lako, ako bi na vlast došli neki drugi.

„Molim vas izaberite ih neka vam reše Kosovo, jer ja ne mogu. Ja jedino mogu da se borim“, rekao je Vučić i naglasio da ga kritikuje čovek koji se bori za nezavisno Kosovo.

Predsednik je rekao da je naš problem što nismo pošteni prema sebi i da je jedino što oni koji nisu njegovi istomišljenici, znaju da kažu da su protiv svega.

„Danas je nedelja, kao i svaka gde nisam sa svojom porodicom i moram da radim kasno u noć. Što mi to treba? Nemam račune, ni kuće na Floridi i švajcarskim jezerima, nego se tudim da se borim za našu zemlju“, kazao je on.

(Tanjug)



Izvor

You may also like