Home Politika Vučević i Ćuta Jovanović polemisali o Kosovu: Kada budete izneli jednom vašu politiku tada ćemo moći da pričamo

Vučević i Ćuta Jovanović polemisali o Kosovu: Kada budete izneli jednom vašu politiku tada ćemo moći da pričamo

by euronet063


Vesti

Politika

Vučević i Ćuta Jovanović polemisali o Kosovu: Kada budete izneli jednom vašu politiku tada ćemo moći da pričamo

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević pozvao je danas poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu da saopšti šta je njegova politika o Kosovu i Metohiji, kako bi uopšte mogli da razgovaraju na tu temu, kao i poslanike opozicije da svoje kritike o temama kao što su KiM i litijum potkrepe argumentima i činjenicama.

Vučević pitao Ćutu Jovanovića koja je njegova politika prema Kosovu

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Vučević pitao Ćutu Jovanovića koja je njegova politika prema Kosovu

Ja se radujem da pričam o Kosovu i Metohiji sa vama pod jednim uslovom, da mi kažete kakva je vaša politika o Kosovu i Metohiji, a da ne kažete suprotna od naše politike, jer to suprotno može da bude izdaja Kosova i Metohije, a može da bude i rat. Kada budete izneli jednom vašu poltiku tada ćemo moći da pričamo – rekao je Vučević u Skupštini Srbije, replicirajući Jovanoviću.

Blic preporučuje

Prema Vučevićevim rečima, teško je dati ozbiljniji odgovor Jovanoviću, koji je pokušao da otvori sve teme koje su medijski atraktivne, ali da bi bilo bolje da se skoncentrisao.

Proleteli ste od litijuma, rafala, plata, Kosova i Metohije, bez ijedne činjenice koja bi trebalo da potkrepi ono što ste hteli da navedete. Morate da razlikujete šta je EKSPO kao manifestacija, a šta je projekat razvoja Srbije 2027, u koji spada i EKSPO. Zato imate nerazumevanje šta podrazumeva ceo taj finansijski paket i rasta BDP, rebrendiranja Srbije u međunarodnim okolnostima i daleko bolje pozicioniranje Srbije – naveo je Vučević.

Premijer je istakao da je kupovina Rafala dobra akvizicija za Vojsku Srbije i Ministarstvo odbrane, kao i da je to dobra geopolitička odluka.

„Morate da razlikujete EKSPO kao manifestaciju od celog projekta razvoja Srbije“

On je odgovarajući na primedbe Jovanovića da ima manju platu zbog kazni i opomena u Skupštini Srbije, rekao da on ne živi od poslaničke plate, već od budžetskih prihoda Republike Srbije.

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

Na današnjoj sednici skupštine povela se i polemika o Kosovu

Što se tiče Ekspa, morate da razlikujete šta je Ekspo kao manifestacija, a šta je ceo projekt razvoja Srbije do 2027. godine u okviru kojeg je i Ekspo. Pokazujete očigledno nerazumevanje šta podrazumeva ceo taj finansijski paket rasta i razvoja Srbije i rasta bruto društvenog proizvoda Srbije i rebrendiranja zemlje u međunarodnim okolnostima ili međunarodnoj zajednici – istakao je on.

Dodao je da iz diskusije nije razumeo da li su poslanici za ili protiv kupovine Rafala i naveo da misli da je to dobra akvizicija za Vojsku Srbije, Ministarstvo odbrane, i dobra geopolitička odluka Srbije da vodeći računa o svim stvarima koje nam se dešavaju i koje nas okružuju, idemo u pravcu kupovine borbenih aviona.

„Kada se pričalo o Kosmetu, vikali ste da vam je dosadno“

Dodao je da su mu kada je u premijerskom ekspozeu pričao o Kosmetu neki poslanici opozicije dobacivali, govoreći da je to dosadno i da taj deo preskoči.

To može da se nađe u stenogramima, zapisnicima, video prenosima, te sednice. Tada ste vikali da je to dosadno – rekao je on.

Ćuta prozvao Milicu Stamenkovski: Što bežite od onog što se dešava na KiM

Šef odborničke grupe Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta danas je svojim izlaganjem u Skupštini izazvao polemiku i reagovanja, kao i opomenu, jer nije poštovao poslovnik.

Obrativši se ministarki Milici Đurđević Stamenkovski, Jovanović je kritikovao politiku koja se vodi prema Kosovu i Metohiji, tvrdeći da su Srbi „ostavljeni na cedilu“.

– Što vi čekate opoziciju, što vi ne skupite sami potpise? Vi ste ovde suverena većina. Što bežite od onog što se dešava na Kosovu i Metohiji – upitao je Jovanović kao i zašto se beži od te sednice.

On je pozvao i predsednika Republike da dođe u Skupštinu i kako je rekao, da se pogledaju „oči u oči“.

(Tanjug)



Izvor

You may also like