Home Politika Aleksandar Vučić: ‘Panta će mesiti pitu dokle god bude trebalo

Aleksandar Vučić: ‘Panta će mesiti pitu dokle god bude trebalo

by euronet063


Vesti

Politika

Aleksandar Vučić: ‘Panta će mesiti pitu dokle god bude trebalo

  • Aleksandar Vučić se osvrnuo na optužbe opozicije i izjavio da nema problem da prisustvuje sednici parlamenta
  • Opozicija je kritikovala Vučićevu nameru da prisustvuje sednici o iskopavanju litijuma, ali je on istakao da ima važnije obaveze na Generalnoj skupštini UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je opozicija govorila da je kršenje Ustava da on prisustvuje sednici parlamenta na kojoj bi trebalo da se raspravlja o iskopavanju litijuma u Srbiji, ali da su ga na današnjoj sednici Skupštine ipak pozivali, i da on nema problem da dođe.

Skupština Srbije

Foto: Tanjug/Rade Prelić / Tanjug

Skupština Srbije

„Nudio sam im (opoziciji) to, rekli su da ne treba da dođem, baš Ćutina poslanica rekla da bi to bilo kršenje Ustava, kao i Marinika Tepić i svi ostali. A to da li umem da ih razbucam kao ‘Panta pitu’ – umem i nastaviću to da činim do kraja svog mandata, zato što znanje, posvećenost i dobri rezultati uvek pobeđuju bahatost, aroganciju i neznanje“, rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Blic preporučuje


VUČIĆ IZ NJUJORKA Otkrio sve detalje razgovora sa svetskim liderima: MOJE JE DA BRINEM o ekonomiji koja će dovesti do novih zapošljavanja i investicija


IMAMO DOBAR SLOT Vučić najavio da se sutra na Generalnoj skupštini UN obraća među prvih 12 ili 13 govornika: Tada je i najveća pažnja

Na pitanje da prokomentariše poziv poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute (Vučiću) da dođe na sednicu parlamenta o litijumu, Vučić je naveo da ima „malo važnija posla u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u razgovoru sa svetskim liderima“, podsećajući da je opozicija i ranije rekla da je njegovo prisustvo na toj sednici kršenje Ustava, ali da stoji iza onoga što je rekao u nedelju.

Foto: Oliver Bunić / Ringier

.

„Zato će Panta da mesi pitu dokle god bude trebalo“, rekao je Vučić.

Govoreći o sednici parlamenta, gde se raspravlja o rebalansu budžeta, on je rekao da opozicija ima nizak stepen znanja o ekonomiji.

Kako je istakao, kada je postao predsednik Vlade 2014. godine, stopa javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod bila je 79 odsto, a danas je na 49,5 odsto.

Istakao je da je Srbija danas ima rejting koji je najviši u istoriji.

Naš rejting danas je najviši u istoriji Srbije

„Mi ćemo uskoro da dobijemo, nadam se, investicioni rejting. Naš rejting danas je najviši u istoriji Srbije. Uskoro ćemo prvi put u svojoj istoriji doći do investicionog rejtinga. Prvi put 12 godina zaredom imamo stabilan kurs dinara. Nikakve probleme u ekonomiji nemamo“, istakao je Vučić.

Dodao je da su, pored toga, od kada je SNS na vlasti izgrađene stotine kilometara puteva, stotinama kilometara pruga, naučno-tehnoloških centara, nove bolnice, škole i stadioni, ali i obnovljeni muzeji, pozorišta.

„Ali mi je mnogo teško i žao mi je kada ti ljudi, ne samo što su ponekad pokvareni i što ne govore istinu, već mi je žao kada vidim tako nizak stepen znanja i obrazovanja u politici, voleo bih da politika bude na malo višem nivou“, istakao je Vučić.



Izvor

You may also like