Aleksandar Jovanović Čuta ćuti o izborima 2024, ali odgovara Savi Manojloviću


Vesti

Politika

Aleksandar Jovanović Čuta ćuti o izborima 2024, ali odgovara Savi Manojloviću

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog pokreta tihovao je gotovo dva dana nakon lokalnih izbora iako je njegov pokret na nekima od njih učestvovao ali, i kada je progovorio, nije komentarisao rezultat koalicije „Biramo borbu“ već poziv Sava Manojlovića opoziciji da vrati mandate i započne građansku neposlušnost.

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

I Beograd se nalazi pred “ekokalipsom”

Zanimljivo, Jovanović se nije mogao videti ni u burnom izbornom danu kada je deo njegove koalicije ušao u „klinč“ sa članovima SNS iz kol-centara te stranke u Beogradu i Novom Sadu. To baš i nije svojstveno lideru „Ekološkog pokreta“ koji je do sada bio poznat kao jedan od „najgrlatijih“ i najenergičnijih opozicionara.

Blic preporučuje

Šta više, Ćuta kao da je u izbornoj noći započeo postizbornu tišinu pošto od tada pa sve do danas nije dao nijednu izjavu.

Reagovao tek na Manojlovićev poziv

Jovanović se o izborima nije oglašavao ni tokom jučerašnjeg dana da bi tek danas reagovao i to na poziv Manojlovića da opozicija napusti skupštine Beograda, Niša i Novog Beograda i da vrati mandate u republičkom parlamentu.

Foto: Zoran Mrđa / Fonet

Jedino je poziv Sava Manojlovića opoziciji na grašansku neposlušnost izazvao reakciju Jovanovića

Kako je rekao, za to je saznao iz medija.

Savo Manojlović je morao prvo da obavi razgovor sa kolegama iz opozicije, a ne da nam šalje poziv preko medija. Niko me nije pozvao, da me bilo šta pita. O tako krupnim stvarima mora da se prethodno obavi razgovor – izjavio je Jovanović.

Lider Ekološkog pokreta je dodao da on „nije najbolja adresa za davanje ultimatuma i rokova od 24 sata za izjašnjavanje“.

„Blic“ je danas zvao Jovanovića da prokomentariše izborni rezultat i činjenicu da se nije oglašavao praktično dan i po, ali se nije javljao na pozive.

Podsećanja radi, Manojlović je zatražio od opozicije da vrati mandate i izađe iz skupština Beograda, Niša i Novog Beograda, kao i iz republičkog parlamenta zbog, kako je rekao, izbornih mahinacija.



Izvor

Related posts

Lekarski pregledi pred služenje vojnog roka: Evo šta čeka buduće vojnike

Ni danas ne možemo da se izvučemo od njegovih sporazuma

Vučić danas na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici