Aleksandar Jovanović Ćuta: Opozicija će negde pobediti na izborima


Vesti

Politika

Aleksandar Jovanović Ćuta: Opozicija će negde pobediti na izborima

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, uveren je da će na lokalnim izborima 2. juna, „opozicija negde pobediti“.

Foto: Milan Ilić / RAS Srbija

.

Kako je rekao, do pobede opozicije moglo bi da dođe u beogradskim gradskim opštinama Stari grad, Savski venac, Vračar, a možda i u Novom Sadu i Nišu.

Blic preporučuje

To bi stvarno bila velika pobeda, da dokažemo i sami sebi i građanima da nije naučna fantastika da Vučić negde izgubi – poručio je Jovanović.

Lider Ekološkog pokreta je dodao da je „do povlačenja pojedinih listi došlo jer se vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem uplašila gubitka izbora u pojedinim opštinama“.

„Ne bih se upuštao u zakone, oni se tumače ovako i onako“

Poručio je i da je „zakon koji definiše pravo da se neko kandiduje na nekoj opštinskoj listi jeste Zakon o lokalnim izborima i da u njemu jasno piše da neko ko ima prebivalište na nekoj opštini ima pravo tu i da se kandiduje“.

Ali ne bih se upuštao u zakone, oni se ovde tumače ovako i onako. Ovde zakon sprovodi Aleksandar Vučić, a suština je u tome da se on uplašio gubitka – naglasio je Jovanović.

Potkačio Miloša Jovanovića, Ponoša i Đilasa

Osvrnuo se i na bojkot izbora i potkačio dojučerašnje koalicione saradnike iz „Srbije protiv nasilja“, ali i lidera koalicije NADA.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Aleksandar Jovanović Čuta je potkačio i bivše koalicione saradnike zbog bojkota izbora

Ako neko želi da se povuče iz ovih izbora i da poziva na bojkot, neka to uradi u Novom Sadu i svuda gde se kandidovao. Tu mislim na Miloša Jovanovića, Zdravka Ponoša (predsednika stranke Srbija srce) i Dragana Đilasa (predsednika Stranke slobode i pravde) – podvukao je Jovanović.

(N1)



Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“