Aleksandar Kasanof razgovarao sa opozicionim kandidatom za premijera u Prištini


Vesti

Politika

Aleksandar Kasanof razgovarao sa opozicionim kandidatom za premijera u Prištini

Bedri Hamza, kandidat DPK za premijera, ujedno i gradonačelnik Južne Mitrovice, razgovarao je, u okviru zvanične posete SAD, sa zamenikom pomoćnika sekretara za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom i tim povodom istakao da se uverio da je Vašington i dalje prijatelj Prištini, te da se nada da će „politička konfuzija vlasti na Kosovu i uzastopne greške svakako biti ispravljene“.

Foto: Facebook / screenshot

Kasanof (desno) sastao se sa Hamzom odmah po dolasku na Zapadni Balkan

Hamza je na Fejsbuku izrazio zadovoljstvo što je prvi lider sa Balkana koji je upoznao Kasanofa, naslednika Gabrijela Eskobara.

Blic preporučuje


KO JE NOVI ESKOBAR? Aleksandar Saša Kasanof je novi izaslanik SAD za Zapadni Balkan: Za njega se čulo nakon Majdana i „Rusijagejta“, a njegovim fotografijama se jedva ULAZI U TRAG


Naslednik Eskobara dolazi da ISKORENI UTICAJ RUSIJE Kasanof bio savetnik tokom Majdana, a sada počinje „operaciju“ na Balkanu: Evo zašto će mu Srbija biti u fokusu (VIDEO)

Imao sam važan i topao sastanak u Stejt departmentu, sa novim liderom američke diplomatije na Balkanu Aleksandarom Kasanofom. Velika mi je čast što sam prvi lider sa Balkana koji je upoznao Kasanofa, pošto je došao na funkciju zamenika pomoćnika sekretara za Zapadni Balkan. Njegovo jedinstveno iskustvo učinilo je veoma korisnim razgovarati o izazovima u novom globalnom geopolitičkom pejzažu – naveo je Hamza.

Kako kaže saglasio se sa Kasanofom da je za Kosovo od ključnog značaja saradnja i koordinacija sa SAD.

Ja sam izneo plan moje vlade usmeren na brz ekonomski razvoj, sa strateškim ulaganjima, uz povećanje blagostanja građana i članstvo u Nato, gde će podrška SAD podrška biti odlučujuća. Imamo mnogo posla i izgubili smo mnogo vremena, ali sam više nego ikada ubeđen da u Americi imamo glavne stubove podrške i zaštite. Sastanak sam završio sa optimizmom da će se politička konfuzija vlasti na Kosovu i uzastopne greške nužno revidirati, kako bismo mogli da se fokusiramo na konkretne rezultate za naše građane, a ne na stvaranje drama koje ne donose ništa osim izolacije i neznanja – naglasio je Hamza.

(Kosovo online)



Izvor

Related posts

Hil: Srbija ima mnogo prijatelja, verujem da su SAD među njima

GDE SU GRANICE DEZINFORMISANJA O NAVODNOM ZAGAĐENJU ŽIVOTNE SREDINE – „Slučaj“ Majdanpek

Vučić se oglasio nakon sednice Vlade: Ovo su bile glavne teme