Aleksandar Vučić – Blic


Vesti

Politika

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je Nacionalnog dnevnika na TV Pink.

Foto: TV Pink / screenshot

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić govori o važnim i aktuelnim temama.

Blic preporučuje


Vučić sutra u Briselu na radnom ručku koji za lidere Zapadnog Balkana organizuje Fon der Lajen


VUČIĆ UPUTIO ZAHTEV DRŽAVNIM ORGANIMA „Učinite sve da Sergej Trifunović bude pušten na slobodu i vraćen u Srbiju“

O putu u Brisel

– Da ne zamaram sada previše gledaoce, ali svakako da će biti jedan veoma važan sastanak, pre svega o stopama rasta i tržištu. Naravno biće govora i o nekim problemima kao i proširenju Evropske unije. Verujem da će biti korektan razgovor, što zavisi dosta od Prištine, kao i Sarajeva – rekao je Vučić.

O situaciji na Kosovu i Metohiji

Oni nikada nisu želeli dijalog, mi se nikada nismo ni rukovali, nikada nismo imali stvarne razgovore. Pokušavali su trikovima da Srbiju i Beograd okrive za nešto što se loše događa na terenu, uvek sa jednom željom. Ideologija koja ima svoje ciljeve, a prvi cilj je proterivanje Srba sa Kosova i Metohije, ne žele dijalog, ne žele razgovor, i onda vidite da ste u teškoj situaciji jer namećemo razgovor onima koji i ne žele da nas čuju.Imaćemo bezbroj problema, ne očekuju nas dobri dani, ali ćemo uvek biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji. Čekamo da vidimo da li će NATO da održi reč i ono što su nam obećali, da neće doći do otvaranja mosta – poručio je Vučić.

Foto: TV Pink / screenshot

Aleksandar Vučić

– Mi ne tražimo ništa više od onoga što već nije dogovoreno. Tražimo mirne demokratske izbore, a ne one gde će izlaznost da bude 3 posto. Popunjavamo pravni vakum, jer su odluke donete mimo pravnog zakona i propisa i takve norme proglašavamo nepostojećim i popunjavamo pravni vakum – dodao je on.

O dolasku svetskih lidera u Srbiju

– Uskoro ćemo imati dvojicu predsednika afričkih država, jer sa njima želimo da unapređujemo odnose. Ugostio sam i britanskog kralja Čarlsa. Premijer Japana je ovde bio u izuzetno važnoj poseti.

Podsetimo, predsednik Vučić učestvovaće sutra na radnom ručku, koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Radni ručak za lidere Zapadnog Balkana zakazan je u Briselu za četvrtak, 19. septembra.

Predviđeno je da se predsednik Vučić odvojeno sastane i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, navodi se u saopštenju.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija