Aleksandar Vučić poruučuje: ‘Važno je otvoriti iskren dijalog sa Hrvatskom


Vesti

Politika

Aleksandar Vučić poruučuje: ‘Važno je otvoriti iskren dijalog sa Hrvatskom

Vučić istakao važnost otvaranja iskrenog dijaloga i popravljanja odnosa sa Hrvatskom

Izrazio uverenje da će Srbiju i Hrvatsku čekati bolji odnosi u budućnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je hrvatski premijer Andrej Plenković na samitu Ukrajina – Jugostična Evropa u Dubrovniku govorio o agresiji iz 1991. i da mu je odgovorio da Srbija potpuno vidi stvari drugačije u odnosu na Hrvatsku.

Foto: Arda Kucukkaya / Profimedia

.

„Biću sasvim otvoren, pre svega, zbog srpskih novinara ovde. Za nas je važno da otvorimo iskreni dijalog sa Hrvatskom i, bez obzira na mnoge od nas koji zbog svojih, možda i ličnih razloga, ne mogu uvek i potpuno blagonaklono da gledaju na takvo popravljanje odnosa, važno je da te odnose popravljamo“, rekao je Aleksandar Vučić novinarima u Dubrovniku .

Blic preporučuje


OVO JE TEKST „DUBROVAČKE DEKLARACIJE“ O UKRAJINI Vučić tražio da se neke stvari izmene: „Da nisu izmenili, baš mene briga za njihove deskripcije“


USVOJENA DEKLARACIJA Samita Ukrajina – Jugoistočna Evropa u Dubrovniku: OSUDA RUSKE AGRESIJE I PODRŠKA NEZAVISNOSTI ZEMLJE

On je poručio i da je važno da te odnose gradimo na drugačiji način i da otvorimo dijalog, kao i razgovore po svim bitnim pitanjima.

Foto: buducnostsrbijeav / Instagram

.

„I ljudi iz Srbije koji u tome budu učestvovali sa svojim hrvatskim kolegama u potpunosti će imati i imaju podršku“, naveo je Vučić.

Dodao je da je siguran da Srbiju i Hrvatsku čekaju bolji odnosi u budućnosti.

„Važno je šta će da bude u budućnosti, a ako me pitate, bez obzira na ličnu istoriju porodice Vučića i sve probleme i spaljivanje naše kuće 1992. i sve ono što se dogodilo mojoj porodici u 1941, ja sam sasvim siguran da Srbiju i Hrvatsku čekaju bolji odnosi u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je na pitanje kako komentariše to što je predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani danas na samitu u Dubrovniku i na jučerašnjem samitu Brdo-Brioni u Crnoj Gori, rekao da je Osmani i prošle godine bila prisutna na samitu u Tirani, a pretprošle u Atini.

„Svi iz Evrope to tako rade, kada ih pozivaju. A zašto je bilo reči o Srbiji? Pa valjda svako misli da je vreme da nam očita lekciju, da nam očita bukvicu. Nemam nikakav problem sa tim“, rekao je Vučić.



Izvor

Related posts

SRBIJA NE SEDI NA DVE STOLICE, VEĆ IMA SVOJU, SRPSKU: Vučić na pitanje hrvatskih novinara

Ovo je tekst „Dubrovačke deklaracije“ o Ukrajini

„NE POSTOJI LOŠ KOMPROMIS“ Vučić poslao jasnu poruku iz Dubrovnika