Aleksandar Vučić putuje u London, srešće se sa novim holandskim premijerom i Makronom


Vesti

Politika

Aleksandar Vučić putuje u London, srešće se sa novim holandskim premijerom i Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je nedelja pred nama izuzetno važna, i da ove nedelje putuje u London.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

.

– Po prvi put ću imati bilateralu sa novim holandskim premijerom, sa francuskim predsednikom. Očekujem još važnih sastanaka ove nedelje, ali još ne mogu da vam potvrdim. Za najkasnije desetak dana očekujem početak proizvodnje u Kragujevcu, što je velika vest za svakog građanina. Pripremamo se za Evropsku političku zajednicu. Mnogo velikih i važnih vesti – kazao je Vučić.

Blic preporučuje


„OVO JE HEROJSKI ČIN“ Ministar Dačić o žandarmu heroju i njegovoj reakciji nakon što je upucan samostrelom: „On je mogao da izgubi život od teroriste“


„Drugi put se vratio, a onda sam DOBIO HITAC“: Žandarm heroj otkrio detalje napada ispred ambasade Izraela: „Porodica je iz medija saznala šta se dešava…“

Povodom reakcija iz Sarajeva, Vučić je rekao da je to sve „očekivana kampanja, sve o čemu sam govorio, što sam opisao i napisao“.

„Ne želimo da ratujemo“

– Mogli ste da vidite istinitost svake tvrdnje dva sata nakon moje konferencije. Neće se to promeniti. Nemam problem sa tim da budem gromobran za sve vrste udara na našu zemlju. Inače, Srbije nema ni u jednoj presudi u genocidu u Srebrenici. Ne želimo da ratujemo. Neću da se pravdam zbog jedne normalne stvari. Oni koji su u ratu bi da optuže Srbiju koja ne bi da ratuje – kazao je Vučić.

Pročitajte još

Vučić o događajima u Potočarima: Umesto da bude prilika za reči pomirenja i poštovanja, Srbija i njeni građani izloženi pogrdama, neistinama i NAJDIREKTNIJIM PRETNJAMA (VIDEO)

Protest ispred Ustavnog suda u Beogradu: Blokiran deo Bulevara kralja Aleksandra

„Hoćemo garancije oko litijuma“

Komentarisao je i kritike Dragana Đilasa, koji je kritikovao mogućnost da se u Srbiji kopa litijum.

– Vaš prvi na listi baš u gradu gde treba da se dogodi, baš u Loznici, prodao zemljište. Mislim da je ovo velika prilika za Srbiju. Mi hoćemo da obezbedimo veliki rast za Srbiju, za Loznicu. Kao što su nam i danas ljudi zahvalni za Beograd na vodi i druge projekte. Pokušaćemo da napravimo najbolje moguće stvari, ali što je za mene najvažnije da obezbedimo životnu sredinu. Mi verujemo da rudnik ne bi ugrozio ništa i nikoga, ali hoćemo da dobijemo garancije da životna sredina i ekologija budu sačuvani. Dve, tri, četiri godine do otvaranja rudnika svakog dana da proveravate. Hoćemo sa sačuvamo Srbiju, ali i da napravimo ogroman pomak. Ja nemam potrebu da vređam bilo koga – rekao je Vučić.

„Nedopustivo da se javno govori o stranačkim temama“

Na pitanje o sukobima pojedinih članova Srpske napredne stranke (SNS), Vučić je napomenuo da o tome može da govori samo kao član stranke na sastancima stranačkih organa.

– Ne mogu da govorim o tome kao član stranke, mogu na forumima stranke. Za mene je nedopustivo da se javno govori o porodičnim i stranačkim temama. Nikada nisam bio oduševljen onima koji misle da su mnogo važni da iznose takve stvari u javnosti – naveo je Vučić.

On je istakao da SNS na današnji dan ima 51 odsto podrške kao samostalna partija.

On je danas uručio odlikovanje žandarmu Milošu Jevremoviću.



Izvor

Related posts

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem