Ambasada Republike Srbije u BiH reagovala na sramne napade Zukana Heleza prema predsedniku Vučiću


AMBASADA Republike Srbije u BiH reagovala je na izjavu bosanskog ministra odbrane Zukana Heleza koji je u svom televizijskom obraćanju napao predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i Dejtonski sporazum.

Foto: Profimedia

Gostujući na televiziji „Face“ bosanski ministar odbrane je izneo gnusne laži napavši kako predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tako i Dejtonski sporazum.

– Nikada više Vučić, evo gledam ova brda oko Sarajeva odakle je pucao na sarajevo snajperom i tako dalje, nikada on to više neće moći. Ovo je jedan istorijski proces pravljenja države i mi ga uspešno vodimo. Dobili smo teški zadatak, u Dejtonu je neko strašno pogrešio, znamo i ko je, ne želim se na to i vraćati. Lakše bi bilo sada od početka napraviti da nije Dejtona – poručio je Helez. 

Povodom ove skandalozne izjave oglasila se i ambasada Republike Srbije u BiH:

– Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini izražava svoju duboku zabrinutost povodom izjave ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, kao i brojnih drugih njegovih ranijih izjava. Takvo širenje neistina je neprihvatljivo, doprinosi porastu tenzija i pozivaju na direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

Upućivanje flagrantnih pretnji ratom i proterivanjem srpskog naroda iz Bosne i Hercegovine, kao i kontinuirano plasiranje neistina o predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predstavlja kulminaciju kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i, na žalost, otvorenu pretnju miru.

Republika Srbija, kao jedna od potpisnica i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, ostaje u potpunosti posvećena očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, poštovanju Ustava ove zemlje i zaštiti prava sva tri konstitutivna naroda koji, u skladu sa najvišim pravnim aktom Bosne i Hercegovine, žive u dva entiteta, od kojih jedan nosi ime Republika Srpska, svidelo se to nekome ili ne – stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem