Ambasada SAD na KiM pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga


Vesti

Politika

Ambasada SAD na KiM pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga

„Vlada SAD je duboko razočarana jednostranim i nekoordinisanim akcijama koje je Vlada Kosova preduzela protiv filijala srpskih pošta na severu Kosova“, navodi se u saopštenju Ambasada Sjedinjenih Država na Kosovu i Metohiji.

Foto: Aleksandar Nićiforović / Tanjug

Ilustracija

Nekoordinisane akcije Kosova dovode građane Kosova i vojnike KFOR-a u veći rizik, nepotrebno eskaliraju regionalne tenzije i potkopavaju reputaciju Kosova kao pouzdanog međunarodnog partnera – navodi se u saopštenju Ambasade.

Blic preporučuje

Kako se dalje navodi u saopštenju, Ambasada je pozvala vladu Kosova da se pridržava Dijaloga Beograda i Prištine.

– Pozivamo vladu Kosova da prekine sve dalje jednostrane akcije i da se vrati konstruktivnom angažovanju u Dijalogu uz podršku EU kako bi se rešila pitanja u vezi sa normalizacijom odnosa između Kosova i Srbije – dodaje se.

Foto: Ustupljene fotografije

Kosovska policija upala u prostorije „Pošte Srbije“ na severu KiM

„Kurti direktno provocira ratni sukob“

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije upali su danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na severu Kosova i i Metohije, a prema poslednjim informacijama plombirala je vrata na ulazu pošte u severnoj Mitrovici. Upali su u objekte „Pošte Srbije“ od Leposavića do Kosovske Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani izjavio je da je policija izašla na teren po prijavi Regulatornog organa za poštanske komunikacije kako bi pregledali operatere i utvrdili imaju li licence za rad.

Srpska lista saopštila je da je brutalni upad nastavak plana etničkog čišćenja severa Kosova i Metohije, od svega što ima prefiks srpski.

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković ocenio je da Kurti direktno provocira ratni sukob upadom policije.



Izvor

Related posts

Šta je donela poseta državnog sekretara Svete Stolice Beogradu: Vatikan štiti srpske interese na Kosovu po tri osnova

To nije baš prijatno, ali navikli smo na te stvari

Vučić razgovarao sa de Kroom pred početak Samita o budućnosti (FOTO)