Ana Brnabić: Vučićeve reči o mehanizmima laži i prevara dominiraju UN-om


Vesti

Politika

Ana Brnabić: Vučićeve reči o mehanizmima laži i prevara dominiraju UN-om

  • Ana Brnabić citirala je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na 79. zasedanju Generalne skupštine UN
  • Brnabić je naglasila da je jedina nada za mir u međunarodnim odnosima razumevanje mehanizama laži i prevara

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, pred celim svetom pokazao kako se brani integritet i suverenitet jedne zemlje, kao i kako se “hrabro brani istina i pravda, multilateralizam, UN, međunarodno pravo i jednakost među zemljama i narodima, kako se brani mir i kako se bori za mir“.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Ana Brnabić kaže da niko iz SNS-a nije doveo Rio Tinta u Srbiju

Ona je citirala Vučićeve reči da Srbija nije sluga ni Rusije ni SAD, da ima svoje interese, i da za nju jedinu nada predstavlja da se “razumeju mehanizmi laži i prevara u međunarodnim odnosima“ i ocenila da će te reči „dugo odzvanjati hodnicima UN“.

Blic preporučuje


MI NISMO SLUGE NI SAD NI RUSIJE Vučić postavio pitanje svim državama u UN: Svet je na IVICI KATASTROFE, a svi tobože brane principe


„TAKO SE BRANI SRBIJA“ Premijer Vučević o Vučićevom govoru u UN

“I zato ne želim sada da vas pitam, nego da kažem, da je jedina nada, ne samo za moju zemlju koju volim najviše na svetu, već i za vaše zemlje, da dobro razumete mehanizme laži, mehanizme prevara u međunarodnim odnosima i da pokušamo da se okupimo ovde, u najvažnijoj organizaciji, da pokušamo da je menjamo, da pokušamo da je poštujemo“, navela je Branbić na svom nalogu na mreži Iks.

Dugo će ove reči odzvanjati hodnicima UN-a

Ona je navela da ćemo samo tako „moći da sačuvamo mir“.

„Dugo će ove reči predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, odzvanjati hodnicima UN-a i dugo će se prepričavati u slobodoljubivim zemljama kojih je sve više“, istakla je Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je ranije večeras u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN, da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučević pružio bezrezervnu podršku Vučiću nakon predsednikovog obraćanja na GS UN (FOTO)

Miroslav Lajčak razgovarao sa američkim zvaničnicima o dijalogu Beograda i Prištine

Vučić je bio je najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda na KiM