Arno Gujon: Kancelarija za javnu diplomatiju promovisaće Srbiju


Vesti

Politika

Arno Gujon: Kancelarija za javnu diplomatiju promovisaće Srbiju

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon izjavio je danas da je cilj te novoosnovane institucije Vlade Srbije da promoviše Srbiju i ono čime se Srbi ponose, da šalje političke poruke i odgovara na neistine i istakao da je pred njima važan, zahtevan i izazovan zadatak koji će obavljati i za buduće generacije.

Foto: Tara Radovanović / Tanjug

.

Cilj Kancelarije je da u svetu promoviše srpske interese, da na različitim jezicima predstavi ono najbolje što Srbija ima, čime se Srbi s pravom ponose, a verujemo da ceo svet to treba da zna – rekao je Gujon.

Blic preporučuje


ARNO GUJON PREŠAO NA NOVU POZICIJU I ovo zaduženje ima veze sa diplomatijom, evo o čemu se radi


„GREŠKOM SMO PREUZELI MERE PRINUDE“ Tviter se oglasio povodom suspenzije naloga pojedinih političara iz Srbije

Kancelarija će, kako je rekao Gujon, promovisati istinu o događajima na našim prostorima i kroz izložbe, stručne skupove, manifestacije, dokumentarce, knjige, ali govoriće i o kulturi, umetnosti, ogromnom doprinosu Srba u oblasti nauke, sporta…

Gujon je naveo da će Kancelarija slati političke poruke i odgovarati na sve laži koje se šire van Srbije.

„Tesno ćemo sarađivati sa ministarstvom spoljnih poslova“

Kako kaže, baviće se i digitalnom diplomatijom, tako što će odmah reagovati na sve što se dešava.

Gde god neko napadne Srbiju, srpski narod, srpske interese, mora da zna da će dobiti odgovor iz naše kancelarije – kazao je Gujon i naglasio da ih čeka obiman posao.

– Tesno ćemo sarađivati sa ministarstvima spoljnih poslova i kulture kao i sa drugim institucijama, pojedincima koji mogu i žele da doprinesu našoj zajedničkoj borbi – rekao je Gujon koji je prošlog četvrtka imenovan na novu funkciju, i nakon čega su odmah počeli da rade na ostvarivanju ciljeva zbog kojih je Kancelarija osnovana.

„Pratili smo i prenosili obraćanje Vučića“

Podsetio je da je tog dana u najčitanijem francuskom listu Figaro, objavljen originalni tekst u kojem je iz drugačije perspektive predstavio šta se dešavalo u srebreničkom kraju, kao i činjenicu da usvojena Rezolucija o Srebrenici ne doprinosi ničemu dobrom i da su i Srbi bili žrtve a o tim žrtvama niko ne govori.

Foto: str / Tanjug

Gujon kaže da je Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju prenosila obraćanje Aleksandra Vučića o Rezoluciji o Srebrenici u UN

Pratili smo i prenosili obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučica na engleskom kako bi svi mogli da se upoznaju sa našim argumentima, sa našim porukama – naveo je on i naglasio da će Kancelarija nastaviti aktivnosti u tom pravcu.

Prema njegovim rečima, u toku je i pisanje plana i programa koji će učiniti važnim i vidljivim zacrtane rezultate što je brže moguće u punom kapacitetu.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma