Beogradske izbore nećemo dobiti, ali možemo doneti promene, poručio Borislav Antonijević


Vesti

Politika

Beogradske izbore nećemo dobiti, ali možemo doneti promene, poručio Borislav Antonijević

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Mi snaga naroda – prof. dr Branimir Nestorović“ Borislav Antonijević rekao je da, prema rezultatima istraživanja i reakcijama ljudi, tu listu na izborima 2. juna očekuje dosta više glasova nego na izborima u decembru, ali da sigurno to neće biti dovoljno za samostalno formiranje vlasti.

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

Borislav Antonijević

Kaže i da ta lista ostaje pri onome što je tvrdila i u decembru, a to je da nema postizbornih koalicija, kao ni predizbornih, dodajući da je „katastrofalno što je dopuštena promena izbornog zakona usred raspisanih beogradskih izbora, kao i skraćenje roka raspisivanja izbora sa 45 minimalnih na 30 dana“.

Blic preporučuje


Dobrica Veselinović: Apsolutno prihvatljivo da se 3. juna nađemo na istoj tački sa SSP-om i ProGlasom


MNOGO IMENA I MNOGO NEPOZNANICA Novi Sad glasa u nedelju: Svi znaju nosioce lista, ali ne i kandidate za gradonačelnika: Istakla ga samo jedna stranka

Kada je reč o programskim prioritetima njegove liste, Antonijević je naglasio da je potrebno krenuti od promena sistema po kome radi gradska uprava. Prema njegovim rečima, potrebno je uvesti sistem odgovornosti od vrha, tako da se zna koja je odgovornost gradonačelnika i svih zaposlenih u gradskoj upravi. Kako je ukazao, građani Beograda moraju da budu učesnici transparentnog vođenja grada, da znaju koliko koji projekat košta, zašto toliko košta, da li postoje modeli da se to uradi drugačije i kako to treba da bude urađeno.

Poručio je biračima da u što većem broju izađu na izbore i da glasaju za onu opciju koja im se čini da može da donese promene u Beogradu, jer su – definitivno promene preko potrebne.

(FoNet)



Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma