BIKOVIĆ GRADI RUSKI STUDIO U BEOGRADU Glumac ekskluzivno za „Blic“: Biće veći nego u Moskvi, radićemo i za Kinu i za Ameriku


Zabava

Vesti

BIKOVIĆ GRADI RUSKI STUDIO U BEOGRADU Glumac ekskluzivno za „Blic“: Biće veći nego u Moskvi, radićemo i za Kinu i za Ameriku

Glumac Miloš Biković u srpskoj prestonici gradi studio po svim svetskim standardima kinematografije, a izgradnja se očekuje 2019. godine.

Foto: Zoran Lonačerević / RAS Srbija

Miloš Biković

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Miloš Biković potvrdio je za „Blic“ da počinje izgradnja studija koji će proizvodnju domaćih filmova podići na najviši nivo.

– Ovo je veoma značajno za našu kulturu zato što će se nivo proizvodnje filmova podići po svetskim aršinima na konkurentni nivo. Podići će nivo naše kinematografije i mi možemo da dostignemo takav nivo da postanemo konkurentni na svetskom tržištu i da izvozimo filmove, a ne samo da ih pravimo za naše tržište. To je nešto novo, da u Srbiji proizvodimo filmove koji će biti namenjeni tržištu od Kine do Amerike. Takođe, bitno je jer će to Srbiju ucrtati na mapu proizvodnje svetske kinematografije – rekao nam je glumac.

Foto: Zoran Lonačerević / RAS Srbija

Sporazum o razumevanju i saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u prisustvu inicijatora ovog sporazuma, Dragomira Petronijevića koji je Član gradskog veća i savetnik za zapošljavanje grada Beograda.

Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće „Kinodanc“ – Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće „Arhangel“, potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

– Trenutno razrađujemo biznis plan. Očekujemo izgradnju u 2019. godini. Specijalne efekte koje možete videti u filmu „Izvan granica realnosti“, sa Atoniom Banderasom su urađeni u takvom studiju koji se nalazi u Moskvi. Takav isti, tj veći, gradimo sada u Beogradu. I to će sve zajedno biti klaster projekat – završava Miloš za „Blic“.



Izvor

Related posts

POLJUBIO GA U USTA U PRENOSU UŽIVO Ceo svet bruji o onome što je slavni muzičar uradio nakon poljupca sa Bekamom

Katarina Grujić proslavila rođendan, a i pored njenog dekoltea svi su gledali u NEOBIČNU TORTU

EKSKLUZIVNI PAPARACO Jelisaveta i Teo razmenjivali nežnosti u svom novom LUKSUZNOM PENTHAUSU na Vračaru