Bivši predsednik opštine Grocka došao u Zabelu: Osuđen zbog paljenja kuće novinara


Vesti

Politika

Bivši predsednik opštine Grocka došao u Zabelu: Osuđen zbog paljenja kuće novinara

Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, prošle nedelje, počeo je da izdržava zatvorsku kaznu na koju je pravosnažno osuđen u aprilu ove godine zbog podstrekivanja drugih da zapale kuću novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića.

Foto: Nemanja Jovanović / RAS Srbija

Dragoljub Simonović

On je došao sam u požarevačku Zabelu.

Blic preporučuje


Oduzeta imovina Aleksandru Jovičiću, bivšem predsedniku opštine Palilula: Evo šta je sve na spisku


PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU Veštačenje utvrdilo da može da prisustvuje suđenjima, a evo zašto danas nije došao

Apelacioni sud u Beogradu 27. aprila je osudio Simonovića na četiri godine zatvora.

Sud mu je smanjio zatvorsku kaznu za godinu dana u odnosu na prvostepenu presudu, ali mu je izrekao i novčanu kaznu od 100.000 dinara, piše „Telegraf.rs“.

Najcrnja noć

Jovanović je u ranijem razgovoru sa novinarima „Blica“ ispričao šta se dogodilo kobne noći kada su Molotovljevi kokteli bačeni na njegovu kuću.

Nisam čuo ni lupanje stakla niti pucnje. Supruga je spavala na spratu i sve je to čula, izletela je na terasu i videla da je garaža sva u plamenu, kao i vozilo koje se udaljava. Strčala je u prizemlje i pokušala da me probudi, ali nije uspela. Kako me je izvukla napolje, nije jasno ni njoj ni meni. Tada sam onako bos, naslonjen na jelku napolju, počeo da povraćam – ispričao je novinar.

Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Milan Jovanović

Gledao je kuću koja gori u plamenu i kako u trenutku nestaje sve što je imao.

Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Milan Jovanović

– Razmišljam da li ću ostati živ, a ako ostanem živ, gde ću da se vratim. Tu su odmah komšije pritrčale i odvezle me u Gradsku bolnicu, gde su me povratili. Ujutru, kad je prošlo ono najcrnje, medicinsko osoblje mi je čestitalo jer nije verovalo da ću ostati živ. Nakon dolaska kući osećanja su bila pomešana od besa, tuge i očaja – priseća se on, i dodaje da je odmah znao da iza napada stoji Simonović, jer, kako kaže, nikad nije imao neprijatelja.

(Blic/Telegraf.rs)



Izvor

Related posts

Lajčak: Došlo vreme da integracija Zapadnog Balkana u EU postane realnost

Srbija je ekonomsko čudo Balkana

Vladan Zagrađanin imenovan za državnog sekretara MUP-a