Boris Tadić o reakcijama na vest da će se baviti svemirom: Iskreno me je nasmejalo


Vesti

Politika

Boris Tadić o reakcijama na vest da će se baviti svemirom: Iskreno me je nasmejalo

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić imenovan je na visoku poziciju u kompaniji USPACE Technology Group

Tadić je imenovan za nezavisnog neizvršnog direktora, gde će pružati savete o poslovnim performansama i strateške smernice kompaniji

Vest da je bivši predsednik Srbije, Boris Tadić imenovan na visoku poziciju u kompaniji koja se bavi svemirskom tehnologijom i zemaljskim aplikacijama nije prošla neopaženo. Pojavile su se i šaljive opaske i komentari, što je Tadić sa odobravanjem dočekao.

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Boris Tadić

– Moram priznati da me je iskreno nasmejalo dosta vaših duhovitih i kreativnih reakcija na medijske objave o mom angažmanu u USPACE kompaniji – napisao je na društvenoj mreži „iks“ Tadić.

Blic preporučuje


BORIS TADIĆ POSTAO DIREKTOR Bivši predsednik Srbije ima novi posao, baviće se SVEMIROM

Ipak, manje je bio oduševljen kako je ova vest u medijima propraćena.

– Međutim, iako se radi o samo jednom od mnogih sličnih mojih poslovnih angažmana koje obavljam u različitim delovima sveta, komično je kako mediji tendenciozno selektuju koje da objavljuju, a koje da potpuno ignorišu. Budite pametniji od toga, makar onoliko koliko ste duhoviti – napisao je Tadić.

Korisnici društvenih mreža najčešće su montirali Tadićev lik na scene iz filmova posvećeni temi istraživanja svemira.

„Posao podrazumeva savetodavnu ulogu“

Tadić je imenovan za nezavisnog neizvršnog direktora „USPACE Technology Group“, a u saopštenju kompanije rečeno je da će, zajedno sa novoimenovanim izvršnim direktorom i predsednikom Upravnog odbora, Benom Amorom, generalnim direktorom Arapske organizacije za informacione i komunikacione tehnologije, doprineti značajnom unapređenju međunarodne konkurentnosti Grupe.

– Njihovo iskustvo u sektoru vazduhoplovstva i globalna vizija bi trebalo da olakšaju širenje saradnje i bolje iskoriste razvojne mogućnosti na globalnom tržištu. Pozicija nezavisnog neizvršnog direktora podrazumeva savetodavnu ulogu, gde Tadić razmatra poslovne performanse i pruža strateške smernice, ali ne učestvuje u svakodnevnom upravljanju organizacijom – zaključuje se u saopštenju.



Izvor

Related posts

Marko Đurić: Nezadovoljni smo reakcijom međunarodne zajednice na Kurtijevo ponašanje

Albanski ministri u Vladi Severne Makedonije bojkotovali doček Vučevića u Skoplju

Srpski proizvodi mogu na KiM uz detaljnu kontrolu, ali samo preko Merdara