Boško Obradović kao konobar u kafani u Čačku: Od nečeg mora da se živi i to pošteno


Boško Obradović je odlučio da privremeno skine politički dres i obuče konobarsku uniformu.

Blic preporučuje


„NEMA VIŠE POLITIKE, SAMO ŠNICLE I SVINJSKI VRATOVI“ Boško Obradović otvorio kafanu, pa jela samo pršte: Pohvalio se da je jedno i sam PATENTIRAO


Boško Obradović se vraća u Čačak, baviće se lokalnom politikom: Umislio sam da sam veliki nacionalni lider

„Ne, nisam se povukao iz politike,“ rekao je Obradović uz osmeh: „Samo sam na maloj pauzi od političkog angažmana na republičkom nivou. Ali, naravno, mora se od nečega živeti, i to pošteno. Zajedno sa suprugom i našim prijateljem, koji je šef kuhinje, odlučili smo da otvorimo restoran u Čačku, ispod planine Jelice.“

Na pitanje da li mu je teško raditi kao konobar, Obradović je iskreno priznao:

„Nisam uvek konobar, ali u ovim vremenima, kada je teško naći radnu snagu, povremeno zamenjujem smene. To je ozbiljan zanat koji tek učim. Profesionalni konobari znaju mnogo više od mene i mnogo su brži, ali postignem ono što je potrebno,“ rekao je skromno.

Foto: Blic TV / screenshot

.

O meniju

Restoran, kako kaže Obradović, pruža pravi domaćinski doček.

„Ovde gosti mogu uživati u domaćoj kafi sa ratlukom i rakiji Kablarska kraljica, proizvode porodice Milošević sa Kablara,“ objasnio je Obradović dodajući da će se nazdraviti kasnije, van kamera.

Čačak je poznat kao rakijski kraj, pa smo odlučili da imamo rakijski bar umesto klasičnog vinskog izloga. Ovde su izložene najbolje čačanske rakije, uključujući i proizvode profesora Plazinića, kao što su Jelečki dukat i Dragačevka zlatna“, kaže Obradović.

Foto: Blic TV / screenshot

.

Što se hrane tiče, Obradović je posebno ponosan na „Obrenovićevu šniclu“ – novi specijalitet restorana koji je kreirala njegova supruga, inspirisana korenima Obrenovića iz Dragačeva, te na bogat doručak „Jelički vrt“ koji uključuje domaći hleb.

Foto: Blic TV / screenshot

.

Svi naši dobavljači dolaze iz lokalnog kraja,“ naglasio je Obradović. „Imamo blizu proizvođača kozijeg sira, mleka i surutke, što su neki od naših specijaliteta.“

Tokom razgovora u prijatnom ambijentu restorana, Obradović je pokušavao da odgovori na nekoliko konobarskih pitanja postavljenih iz znatiželje.

„Konobarski zanat je ozbiljan posao i učim ga svaki dan. Na primer, nisam znao da se konobarski stalak za uobičajene stvari zove karapindle,“ priznao je kroz smeh.

Parada ponosa i aktuelna politika

Na kraju, razgovor se vratio na politiku:

„Parada ponosa je završena, a aktuelne političke teme su uvek prisutne. Ako u ovom trenutku dođe autobus…“ prekinuli smo razgovor da bismo se vratili gostima restorana.

Naši stavovi su jasni i nismo ih menjali niti ćemo ih menjati,“ naglasio je Obradović.

„Mi smo protiv javne promocije bilo kakvog seksualnog opredeljenja, pa tako i homoseksualnog. Međutim, kada je reč o ugostiteljskim objektima, svi gosti su dobrodošli. Ne pravimo razlike po osnovu rase, nacije, vere ili seksualnog opredeljenja. Naš zadatak je da budemo dobri domaćini svim našim gostima i ne bavimo se ničijom privatnošću.“

Foto: Blic TV / screenshot

.

Obradović je naglasio da će se možda jednog dana vratiti aktivnoj politici, ali da će to vreme tek pokazati.

„29. septembra je izborni sabor Srpskog pokreta Dveri, gde biramo novog predsednika. Moj kolega i dugogodišnji saborac, Ivan Kostić, je kandidat koga podržavam. Očekujem izbor jednog novog, podmlađenog rukovodstva Dveri kojem ću pružiti podršku i učestvovati na nekoj od funkcija gde mogu pomoći svojim iskustvom“, kaže.

Trenutno je Obradović angažovan na nivou lokalne politike, u gradu Čačku i zapadnoj Srbiji.

„Mislim da odavde može krenuti jedna velika politička obnova i bunt, posebno u borbi protiv rudnika litijuma. Očekujem da zapadna Srbija bude predvodnik talasa političkih promena u zemlji. Gde su Čačani i zapadna Srbija, tu sam i ja. Odavde možemo krenuti ka Beogradu“, kaže Obradović.

Upitan da li bi primio goste iz autobusa koji dolazi sa gej parade, Obradović je odgovorio:

Naravno. Svaki gost nam je jednako drag, bez obzira na svoje opredeljenje. Kafana ne poznaje političke ili bilo kakve druge razlike. Naša je obaveza da sve goste dočekamo i da budu zadovoljni našom uslugom“, rekao je Obradović.

Foto: Blic TV / screenshot

.

Foto: Blic TV / Ustupljene fotografije

Gde gledati Blic TV?



Izvor

Related posts

Miloš Jovanović: Poslaćemo kolegama iz opozicije predlog zakona o Kosovu

Radomirović napušta stranku, ali ne i vladu lažne države (FOTO)

Vučević: Obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da počne u septembru 2025. godine