Brnabić: Denis Bećirović je pretnja miru na Zapadnom Balkanu


Vesti

Politika

Brnabić: Denis Bećirović je pretnja miru na Zapadnom Balkanu

Ana Brnabić, premijerka Srbije, reagovala je na izjavu Denisa Bećirovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH koji je rekao da „oživljavanje projekta Velike Srbije zahteva odlučan odgovor BiH“. Na to je Brnabić odgovorila da Bećirović nije ni pročitao ni Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena u subotu, ali ni Dejtonski sporazum.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Ana Brnabić

Bećirović je poručio da je opasan projekat predsednika Srbije, Aleksandra Vučića direktno povezan s pokušajima Rusije da destabilizuje Jugoistočnu Evropu i skrene pažnju s ruske agresije na Ukrajinu“.

Blic preporučuje

„Probudiš se ujutru, mrziš Vučića“

Brnabić se tim povodom oglasila na svom X profilu.

Hajde i nekako što gospodin Bećirović nije pročitao Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena u subotu, 8. juna, ali izgleda da on nikada nije pričitao ni Dejtonski mirovni sporazum, što je posebno zabrinjavajuće. No, dobro, tako vam je to kada vam se čitava politika svodi na to da mrziš Vučića – napisala je Brnabić.

Kako je rekla, za to „nije potrebno ni čitati deklaracije, ni mirovne sporazume koji su stub BiH, ni pažljivo slušati govore“.

Za to je potrebno samo da se prepustiš mržnji. Probudiš se ujutru, mrziš Vučića. Sat otkuca podne, mrziš Vučića. Legneš da spavaš, mrziš Vučića. Onda ti neki glasić kaže da je taj Vučić baš taj dan rekao da nam je najvažniji mir, da svi treba da se vrate poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da nikome ne želimo loše i da je posebno važan suživot sa svima.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Denis Bećirović

– Nema veze, ti i dalje mrziš Vučića. Takvi ljudi, kakav je nažalost Bećirović, jesu sami najveća pretnja miru i jesu, na kraju, najveći i nepopravljivi ekstremisti. Velika sreća za region je što je njegov uticaj, suma sumarum, ravan nuli – napisala je Brnabić.



Izvor

Related posts

„Samoopredeljenje“ i islamisti zidaju džamiju u severnom delu Kosovske Mitrovice

Napadači su pretukli Dejana Radića iz Starog Gracka na KiM i oteli mu 2.000 evra

Vojni rok se vraća, Vlada otpočela pripremne radnje