Brnabić: Kurti na KiM sprovodi otvoreno etničko čišćenje, Vučiću je narod na prvom mestu


Vesti

Politika

Brnabić: Kurti na KiM sprovodi otvoreno etničko čišćenje, Vučiću je narod na prvom mestu

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ono što radi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti stravično i da predstavlja otvoreno etničko čišćenje.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Ana Brnabić

Sa jedne strane moram da kažem da je lepo što to svi osuđuju, mislim, i Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, ali pitanje je da li je to dovoljno – rekla je Brnabić za TV Prva.

Blic preporučuje

Ocenila je skandaloznim ono što rade, kako je rekla, određeni uglavnom, tajkunski mediji i njihovi analitičari, a suština tog delovanja je da šta god uradi vlast u Srbiji, a pre svega predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da nikada nije Kurti kriv, nego je uvek kriv Vučić.

Kada reagujemo recimo podizanjem vojne gotovosti, onda kukaju da smo ratni huškači i da stvaramo nestabilnost i da je to tuk na luk, a kada ne nego se oslanjamo na diplomatiju, a u ovom trenutku, verujte i Aleksandar Vučić i predsednik vlade Miloš Vučević i svi ostali ozbiljno rade, to je jedna mašinerija koja radi u pozadini da sve to adresira, onda ni to nije dobro i nije dovoljno – istakla je Brnabić.

O Vučićevom odlasku u Podrinje

Izjavila je da spremnost i želja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će od danas do 9. septembra boraviti u Podrinju, da razgovara sa narodom o projektu „Jadar“ ruši sve kampanje lažnih vesti i da Vučić i tim gestom pokazuje da mu je narod na prvom mesto i da će prvo slušati narod.

Ali ta sposobnost, spremnost Aleksandra Vučića i njegova želja da razgovara sa narodom, u stvari ruši sve te kampanje lažnih vesti i mnogo više i bolje nego što bilo ko drugi od nas radi gostovanjem u medijima, na društvenim mrežama, ili bilo šta drugo. I tako će biti u narednih nedelju dana. I onda je Vučić rekao – ok, sad idem, sedam dana ću biti tamo i razgovaraću sa ljudima, ko želi da dođe da me vidi, neka dođe da me vidi – navela je Brnabićeva gostujući na Prvoj.

Pročitajte još

Vučić: Projekat Jadar biće PRAVI BUM za Srbiju i celo Podrinje

„U NAREDNA 2 MESECA FORMIRAĆEMO TIMOVE ZA PROCENU RIZIKA PROJEKTA ‘JADAR'“ Vučić u Malom Zvorniku o iskopavanju litijuma: Ispitaću 500 stručnjaka (FOTO, VIDEO)

Naglasila je da to potvrđuje i ono što je rekla kada je ranije otišao u Mali Zvornik da razgovara sa građanima o litijumu – da Srbija neće nikad imati takvog lidera kao što je Vučić.

Ja sam večeras u Loznici i verujem u narednih nekoliko dana nekoliko puta i čitav kabinet predsednika i predsednik. Ja se ponosim što radim uz njega i sa njim jer takvog čoveka mi zaista neće imati narednih 300 godina i neverovatno u stvari koliko on i ovaj put i ovim gestom pokazuje da mu je narod na prvo mesto i da će prvo slušati narod i da će se prvo starati o tome da život i bezbednost, životna sredina i zdravlje građana budu zaštićeni – rekla je Brnabićeva.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Hrvatski pisac Ante Tomić stao u zaštitu Sergeja Trifunovića: Osećam se besno i osramoćeno

„VREME U AVIONU ISKORISTIĆU ZA PRIPREMU GOVORA U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN“ Vučić krenuo za NJujork

U Velikoj Britaniji uskoro počinje da radi prvi rudnik litijuma