Brnabić: Nadam se da se Vučić neće povući 2027. godine iz politike


Vesti

Politika

Brnabić: Nadam se da se Vučić neće povući 2027. godine iz politike

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da se predsednik države Aleksandar Vučić neće povući 2027. godine iz politike, jer, kako je naglasila, garantuje da takvog čoveka neće biti u Srbiji narednih 300 godina.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Ana Brnabić

– Ne postoji čovek koji je 100 odsto posvećen Srbiji sem Vučića. Ja imam vremena za privatni život, ne razmišljam svakog trenutka o protestima i ko daje novac da se vlast sruši. Ne, ali Vučić nema privatni život – rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Blic preporučuje

Kako je navela, ako bi se Vučić povukao iz politike 2027, „niko više neće razmišljati o Srbiji non stop“.

Svi bismo ostali tu da, da izvinite, da mrsimo i zaluđujemo narod radi parčeta vlasti – rekla je ona.

„Protesti prvi put otišli protiv bilo kakve nauke“

Kazala je i da su protesti zapravo protiv Vučića, ali su „prvi put otišli u nešto drugačije – protiv bilo kakve nauke, napretka, koji će, ako uspeju, zaustaviti sve“ i da joj je „žao što to opozicija ne vidi, ali ni mnogi naučnici“.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Brnabić kaže da su „protesti prvi put krenuli protiv bilo kakve nauke“

Dragan Đilas svakako nije protiv litijuma, kao ni Zoran Lutovac, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Miloš Jovanović. Svi su oni potekli iz dve stranke praktično, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije, ili neki iz G17+ – rekla je Brnabić.

„Ne zameram im što su doveli Rio Tinto“

Ona je istakla da im ne zamera što su doveli Rio Tinto u Srbiji, već da bi rekla da su pokušali da urade nešto za rudarstvo, izuzetno važan sektor, ne samo za našu ekonomiju, nego za bilo koju ekonomiju, bilo koje razvijene zemlje sveta i Evrope.

Nego su oni 2006. i 2011. promenili zakon o rudarstvu na jedan katastrofalan način, prvo, zato što su 2006. kada su promenili zakon o rudarstvu, oni iz tog zakona izbacili članove 14. i 15., koji su, u stvari, predviđali da kada neko završi istraživanja i potvrdi rudne rezerve, da nakon toga za eksploataciju država raspisuje aukciju ili tender. I onda, ko da više i ko da bolje uslove za našu državu, za naše građane, a država odluči sama to da radi, radi eksploataciju – navela je Brnabić.

Ona je navela da se zbog toga u ovom upisnom roku na Rudarsko-geološkom fakultetu upisalo najmanji broj studenata u odnosu na raspoloživa mesta.

„Litijum za Srbiju znači samostalnost, bogatstvo, snagu“

Brnabić je rekla da je „mnogo novca uloženo u rušenje Vučića, u 2034. i polovini ove godine skoro 79 miliona evra, oko tri puta više nego pre par godina“, zato što se Srbija, naglasila je, odvažila da samostalno donosi odluke.

Litijum za Srbiju znači samostalnost, bogatstvo, snagu – rekla je Brnabić.

(Danas)



Izvor

Related posts

Đilas: Pitanje litijuma je razlog za raspisivanje izbora jer je vlast promenila stav

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma