Brnabić: Opozicija učinila sve u poslednjih šest dana da odugovlači


Vesti

Politika

Brnabić: Opozicija učinila sve u poslednjih šest dana da odugovlači

„Po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o predlogu Zakona o rudarstvu koji je predložila opozicija“, rekla je danas u Skupštini Srbije predsednica parlamenta Ana Brnabić.Dodala je da će insistirati da se nađe u redovnom zasedanju, i da će ona podneti taj predlog.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Ana Brnabić, zasedanje Skupštine Srbije

Rekla je, da prema proceduri, taj predlog trebalo u januaru da se nađe na dnevnom redu ali da se to neće desiti jer će ga podneti ona.

Blic preporučuje


POČEO BURAN DAN U SKUPŠTINI Poslanici najmanje o budžetu, u 14 sati sednica o litijumu (VIDEO)

Ona je rekla da se danas obratila na konferenciji za medije da bi, kako je rekla, tačno i precizno objasnila šta se dešava u Skupštini Srbije.

Važno mi je da se ovim putem i na ovaj način obratim i precizno objasnim zašto po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o predlogu Zakona o rudarstvu koji je predložila opozicija – rekla je Brnabić.

Dodala je da je opozicija učinila „sve u poslednjih šest dana da odugovlači sednicu, kako bi se završilo vreme za vanredno zasedanje“.

– Zato što redovno zasedanje kreće večeras u ponoć, odnosno 1. oktobra – kaže Brnabić.

Istakla je da je dobila predlog zakona od strane poslanika opozicije 10. septembra, i da je već 18. septembra organizovala kolegijum o načinu rada.

Molim sve da pogledaju u istoriji parlamentarizma da li se desilo da na predlog opozicije dobiju ovakav odgovor. Ja sam rekla još 18. septembra da je potrebno da imamo raspravu o rebalansu budžeta – rekla je ona.

„Stide se svog predloga zakona“

U tom momentu je prišao poslanik Eko straže Aleksandar Jovanović Ćuta, nosio je papir na kojem je pisalo „laže“.

– Neću nastaviti dok se ne pomerite, nikada nisu prekidane vaše pres konferencije – istakla je Ana Brnabić.

Dodaje da je ovo samo primer načina na koji se opozicija trudi da građani ne čuju istinu.

Stide se svog predloga zakona, kakve laži i budalaštine su izneli. A konačno i da građani vide kakav bi uticaj imao taj predlog zakona da se ne daj Bože usvoji, na privredu i državu, domaće investicije. Da vide koliko je taj predlog zakona glup i štetan – kazala je predsednica Skupštine.

Rekla je da će insistirati da se održi sednica na kojoj će se raspravljati o predlogu opozicije.

Insistiraćemo da se predlog zakon nađe na redovnom zasedanju i nećemo dozvoliti da od ovakvog predloga odustanu i da se sakriju – kazalo je Brnabić.

Opozicija tražila sednicu o litijumu

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić zakazala je za danas u 14 časova sednicu Skupštine na kojoj je, na zahtev opozicije, trebalo da se raspravlja o litijumu.

Reč je o trećem vanrednom zasedanju Narodne skupštine koje je zakazano na zahtev 86 narodnih poslanika iz opozicije.

Kako su u petak saopštili poslanici opozicije, na kolegijumu parlamenta dogovoreno je da se posle aktuelne sednice o budžetu održi posebno zasedanje o predlogu zakona koji je potpisima podržalo 86 poslanika opozicije.

Podsetimo, predstavnici opozicije predložili su izmene i dopune Zakona o rudarstvu i energetici, kako bi se sprečio dalji proces ekploatacije litijuma u Srbiji. Tim povodom, predsednica Skupštine Ana Brnabić izjavila je da jedva čeka sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o ovoj temi, i zapitala se zašto opozicija nije zahtevala i da Vučić dođe na sednicu parlamenta.



Izvor

Related posts

Rebalansom budžeta određeno 12 milijardi više za prosvetu

Pojavljuje se nova svetska situacija

Oko 200 pripadnika NATO snaga za brzo reagovanje raspoređeno na Kosovu i u Severnoj Makedoniji