Brnabić: Projekat Jadar važan za budućnost zemlje, opoziciji smeta vlast, a ne litijum


Vesti

Politika

Brnabić: Projekat Jadar važan za budućnost zemlje, opoziciji smeta vlast, a ne litijum

Predsednica Skupštine Ana Brnabić rekla je danas da je projekat „Jadar“ jako važan za budućnost Srbije i da je neverovatno licemerje predstavnika opozicije koji, kako je rekla, nisu protiv litijuma nego protiv vlasti.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Ana Brnabić

– Odgovoriću na svaku izgovorenu neistinu ili glupost kojoj su izloženi građani Srbije. U poslednjih nekoliko dana, ali i kontinuirano od 2022. godine kada se u Srbiji obeležavala 21 godišnjica bivstvovanja i rada Rio Tinta u zemlji – rekla je Brnabić na konferenciji za medije u Skupštini.

Blic preporučuje


Šolc završio posetu Srbiji, ispratio Vučević: Ssnov za srpski skok u budućnost

Ona je rekla da je tada neko počeo da se buni protiv Rio Tinta, a ne ranije.

Brnabić je uputila čestitke Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na potpisanom Memorandumu o održivim sirovinama i na uspešno održanom Samitu o strateškim sirovinama.

– Mislim da je vredno pomenuti da je ovo prvi put da u ovako važnim vremenima kada se svet menja iz korena Srbija igra centralnu ulogu, a ne posmatra sa margina – rekla je Brnabić.

Komentarišući održanu konferenciju za novinare Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana i Demokratske stranke i ono što je ranije moglo da se čuje od Dragana Đilasa i Stranke slobode i pravde Brnabić je rekla da oni nemaju problem sa litijumom ni bojazan kada je u pitanju zaštita životne sredine već je njihov osnovni problem vlast.

– Citiraću, kako kažu predstavnici ovih stranki i pokreta i Đilas – u ovom trenutku i na ovaj način ne sme biti govora o litijumu. Oni su protiv iskopavanja litijuma u ovom trenutku sa ovakvom vlašću, dakle nisu protiv iskopavanja litijuma – istakla je Brnabić.

Njima smeta vlast, dodala je, i to je suština čitavog problema.

Brnabić je istakla i da opozicioni predstavnici optužuju aktuelnu vlast da su korumpirani da bi sproveli projekat „Jadar“.

– Ali ko je nas korumpirao ? Nemačka, EU? Ako optužujete nas za korupciju onda su i oni. Ako smo mi korumpirani i zato radimo ovaj posao, onda je i EU? Ili pričate budalaštine i neistine – rekla je Brnabić.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“