Brnabić: Strane službe su 2022. ispolitizovale projekat „Jadar“


Vesti

Politika

Brnabić: Strane službe su 2022. ispolitizovale projekat „Jadar“

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas da su strane službe 2022. godine ispolitizovale projekat „Jadar“, kako bi usporile razvoj Srbije.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Ana Brnabić

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini istakla da su dešavanja te godine produkt igre stranih službi.

Blic preporučuje

Određene strane službe su znale da ćemo mi da izguramo ovaj projekat zato što je bezbedan za Srbiju i zato što je dobar za budućnost Srbije, a da će oni oslabiti Aleksandra Vučića i da će dobiti i jare i pare – rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje zbog čega je država 2022. godine stavila tačku na projekat „Jadar“ za koji tvrde da je dobar.

Na pitanje novinara kako je došla do detalja kupoprodajnih ugovora ljudi koji su navodno prodali svoju zemlju kompaniji Rio Tinto, Brnabić navodi da je informacije pronašla u medijima.

Za Marka Blagojevića sam videla u medijima. Ako nije tačno, lako se demantuje. Đilas došao da demantuje sve što sam rekla i nije demantovao ništa – poručila je Brnabić.

Predsednica Narodne skupštine navodi i da je porodica Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“, takođe prodala svoju zemlju Rio Tintu.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Brnabić kaže da je i porodica Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“ prodala zemlju Rio Tintu

Kako kaže, ona ne targetira građane već citira medije.

A što je takođe i kompliment za ljude koji se ponose onim što kažu i onim što napišu – naglasila je.

Brnabić kaže da građani treba da odluče da li ona targetira nekoga ili ne.

Neka građani kažu šta misle o tome što je kandidat za gradonačelnika Loznice, ispred Srbije protiv nasilja, a koji je protiv iskopavanja rudnika i protiv Rio Tinta, prodao svoju zemlju toj kompaniji – rekla je Brnabić.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Uživo: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja

Šolakovci u žestokoj kampanji protiv vojnog roka i jačanja srpske vojske!

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja