Čeda Jovanović: Prvi kol centri nastali u vreme DOS – a


Vesti

Politika

Čeda Jovanović: Prvi kol centri nastali u vreme DOS – a

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da su prvi kol-centri u Srbiji nastali u vreme DOS-a, kao i kampanja od vrata do vrata. Jovanović je, analizirajući lokalne izbore u Srbiji i Beogradu na K1 televiziji, rekao da je prvi-kol centar bio u restoranu Lion u Beogradu, koji su tada zakupili, i u njemu instalirali 60 računara.

Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija

Čedomir Jovanović

Bilo je 60 aktivista iz Demokratske stranke koji su imali mikrofone, spisak članstva i telefonirali čitav dan. Dobar dan, zovemo iz izbornog štaba Demokratske stranke, da li ste izašli na izbore, jel’ znate još nekoga ko je izašao, jeste poveli oca, majku, druga, devojku itd. To je bilo normalno – rekao je Jovanović.

Blic preporučuje


„I DEMOKRATSKA STRANKA JE IMALA KOL CENTRE“ Stojanović za „Blic“ TV: Previše se digla tenzija oko nečega što nije toliko strašno


ZATVORENA BIRALIŠTA! Glasanje u 89 gradova i opština u Srbiji završeno (FOTO, VIDEO)

Jovanović je kazao da je tada počela da se radi i kampanja od vrata do vrata koju su, kako je rekao, u politički život Srbije uveli Amerikanci kroz rad dve fondacije, jedna je fondacija Demokratske partije, a druga Republikanske stranke.

Mi to i dalje vidimo u njihovim kampanja gde je normalno da predsednik zakuca na vrata, da uđe, popije kafu, jedino što nije normalno, to je ovo što se dešava ovde kod nas u zemlju, gde se hvatamo za vratove, bijemo se po ulicama, ne znam šta drugo da kažem, ovakva zemlja u Evropi ne postoji – prokomentarisao je Jovanović i naveo i da su još tada na mitinge dovođeni zaposleni.

„Vučić je pakleno radio kampanju“

On je ocenio i da su vladajuća stranka i opozicija na izborima u decembru u Beogradu bili egal, a da je posle toga Vučić video gde je „škrip“ i da je to promenio, te da nije dozvolio da se izgubi i jedan glas.

– Sve je ugurao u koaliciju, nijedan glas nije prosuo, pakleno je radio. On je kampanju vodio u UN, vodio je na mitinzijima po Srbiji, kampanju je vodio gde god se pojavio i na takav način motivisao i mobilisao svoje članstvo, iako je čitava ta situacija u kojoj se nalazimo nadrealna – rekao je Jovanović.

Pročitajte još

Jovanović je u tom kontekstu dodao i da je „Srbija jedino društvo u kome ako ne osvojiš 50 odsto na izborima, izgubio si izbore“.

– Pa eto, kao provukao se u Beogradu prošli put sa 54 odbornika. Pa čekajte, kako smo došli do toga? Kako smo stigli u tu situaciju – upitao je lider LDP-a.

Komentarišući poziv nosioca liste „I ja sam Beograd – Kreni promeni“ Sava Manojlovića opoziciji da napuste republičku i lokalne skupštine u Beogradu i Nišu, Jovanović kaže da je to (rezultate) nemoguće promeniti.

Jovanović je podsetio i na koaliciju Vučića i G17 plus 2012. godine u kojem je tada bio Miroslav Aleksić, dodajući da „taj Vučić nije toliki đavo“.

– Kako je tad bilo moguće napraviti vladu? Svi su se dogovorili, seli i Rasimi i Dinkić i Vučić i Vuk, otišli od mene, napravili koaliciju, napravili vladu. Ovo je postalo ludilo. Satiranje ljudi, urnisanje. Kada je borba na život i smrt, onda tu nema previše obzira – rekao je Jovanović.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

„Samoopredeljenje“ i islamisti zidaju džamiju u severnom delu Kosovske Mitrovice

Napadači su pretukli Dejana Radića iz Starog Gracka na KiM i oteli mu 2.000 evra

Vojni rok se vraća, Vlada otpočela pripremne radnje