„CEO STOMAK MU JE MODAR OD UDARACA“ Potresne reči pretučene Dušanke iz Gračanice


„MOJ Dragan je oko deset sati uveče čuo da nešto šuška, a nije prošlo ni pet minuta i taj maskirani napadač je upao na vrata“.

foto privatna arhiva

– Vrata nam nisu bila zaključana, gledali smo televiziju, Dragan nije spavao. Mene je uhvatio san, samo sam čula kada Dragan govori: Nemamo pare, nemamo pare!!!

Ovako danas po izlasku iz bolnice u Prištini govori Dušanka Aleksić koju je sa suprugom Draganom u njihovoj kući, preko puta manastira u centru Gračanice, sinoć napala još uvek nepoznata maskirana osoba. Prvo je, kaže Dušanka, napao njenog supruga, koji je ustao u nameri da mu se suprotstavi, ali je očito napadač bio jači.

Foto: D.Z.

Pretučeni Dragan

– Samo sam začula kako udara mog supruga. Pokušala sam da ustanem, ali me je oborio na krevet udarivši me u predelu glave, odnosno nosa, koji mi je polomljen i moraću na operaciju kada splasne otok, dok je suprugu polomljeno koleno, zadobio je više udaraca u predelu glave, ceo stomak mu je modar od udaraca. Videla sam samo dršku od palice kojom ga je udarao. Ja sam puštena danas, a ne znam kada će da puste na kućno lečenje mog supruga kojem je u bolnici u Prištini stavljen gips na nogu – dodaje Dušanka uplašena za dalju bezbednost, dok je gradonačelnica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, koja je danas obišla Dušanku po izlasku iz bolnice, ocenila da je bezbednosna situacija u ovom mestu na centralnom Kosovu i Metohiji nestabilna i da je ovaj napad na bračni par u Gračanici uznemirio sve meštane.

Foto: D.Z.

– Ovo što se sinoć desilo u Gračanici je jedan monstruozni zločin koji je uznemirio sve nas, jer ljudi očigledno nisu bezbedno ni u svojim kućama, a upravo je u kući brutalno pretučen stariji bračni par. Žena je sa evidentnim podlivima i povredama lica puštena kući, a suprug je još uvek u bolnici u Prištini – istakla je gradonačelnica Šubarić i dodala:

– Ja sam jutros kontaktirala sa komandirom policije, koji nije imao šta novo da mi kaže osim što su izjavili da je istraga u toku, ali nažalost, ovo nije prvi put da se dešavaju napadi i pljačke u Gračanici.

I dok je Šubarićeva podsetila da je nedavno pretučen i opljačkan Srbin iz Starog Gracka Dejan Radić, iz kosovske policije su saopštili da je bračni par prijavio policiji da je u njihovu kuću ušla maskirana osoba tražeći im novac, kao i da je istraga u toku. Ni komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković nije imao više detalja da nam saopšti, dok direktor KBC u Gračanici Branislav Lazić, gde su prvo dovezeni supružnici, nije odgovarao na telefonske pozive. Inače, iz policije su saopštili da su pretučeni supružnici iz KBC u Gračanici prebačeni na dalje zbrinjavanje u univerzitetski centar u Prištini.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Ćuta prekinuo obraćanje Ane Brnabić, držao transparent dok je ona govorila

Podvio rep i dobio lekciju koju će pamtiti do kraja života (VIDEO)

Brnabić: Opozicija učinila sve u poslednjih šest dana da odugovlači