Da li su u toku aktivnosti na podrivanju poslovanja kontrole letenja?


DEO zaposlenih u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) u aktuelnom periodu pokušava da podbuni preostale kolege i stvori napetu atmosferu iz koje bi proistekao štrajk, planiran za 20. oktobar, kada se obeležava „Dan kontrolora“.

Foto: Vikipedija

 Pojedini od organizatora tih štetnih i suštinski nepotrebnih aktivnosti, među kojima se posebno izdvaja oblasni kontrolor i predstavnik sindikata u Kontroli letenja Ranko Radovanović, se u razgovorima sa rukovodstvom ponašaju krajnje bahato i neprofesionalno, ne ostavljajući prostora za konstruktivni dogovor i smirivanje situacije.

Iako u tim prilikama iznose različite kvaziargumente o potrebi poboljšanja statusa kontrolora, jedini motiv ove grupe je vršenje pritiska na rukovodstvo da poveća plate zaposlenima u Kontroli letenja. Taj motiv, kako tvrde njihove kolege, na sve načine pokušavaju da prikriju, jer procenjuju da bi šira javnost na to mogla vrlo negativno da odreaguje, imajući u vidu njihova i inače izuzetno visoka primanja. 

Naime, prosečna plata zaposlenih u Kontroli letenja je 510.000 dinara, dok sami kontrolori primaju čak oko 700.000 dinara. I ne samo to – tokom sezone koju je rukovodstvo Kontrole letenja produžilo od marta do oktobra, kontolori dobijaju dodatnih 50% plate, pa njihova primanja u tim mesecima dostižu i neverovatnih 10.000 evra.

Zato i ne čude pokušaji da se prikriju stvarni razlozi planiranog štrajka, jer kako bi drugačije, nego sa pravom burno i nezadovoljno, na to reagovali čestiti građani koji njihovu mesečnu platu ne mogu da zarade ni za celu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

VUČIĆ: Nadam se izvanrednim vestima za našu zemlju u narednih 48 sati

"TAMARA KAŽE DA JE KAFA DOBRA" Predsednik Srbije sa suprugom na putovanju, evo gde su se uputili (FOTO, VIDEO)

Vučić na testiranju brze pruge od Novog Sada do Subotice