Dačić: Cilj dešavanja na KiM jeste da se Kurti oslobodi svih Srba


Vesti

Politika

Dačić: Cilj dešavanja na KiM jeste da se Kurti oslobodi svih Srba

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je u najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji reč o paklenom cilju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti da se oslobodi svih Srba.

Foto: TV Prva / screenshot

Ivica Dačić

Cilj je da se stvori atmosfera da je Srbima nemoguće živeti na Kosovu i Metohiji i zato je bitno da imamo jedinstvenu nacionalnu politiku i da se da podrška državnom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučiće u pregovorima sa Prištinom, ako ih bude bilo – rekao je Dačić za TV Pink.

Blic preporučuje

Dodao je da se, kako je rekao, čak i „nemušta, gluvonema“ međunarodna zajednica oglasila oko događanja na KiM i osudila Kurtijeve izjave i ponašanje.

Očigledno je da je strateški cilj isti i dalje a to je da se napravi etnički čisto Kosovo. Sve što ovih dana rade i govore Nenad Čanak, Sonja Biserko i mnogi drugi u regionu jeste stvaranje klime da se neće dozvoliti da Srbija bude stabilna i jaka, da se razvija – rekao je on.

Dačić je istakao da takva Srbija predstavlja branu i prepreku za dominaciju parcijalnih interesa stranih sila u ovom regionu a interes stranih sila ovde, kako je rekao, jeste da naš region bude nestabilan, jer „da je ovde stabilno, njih niko ne bi ni zvao“.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Najbolje da budu sami i da niko ne može da im odgovori

DA LI JE UČEŠĆE KRIMINALACA U AKTIVNOSTIMA „KRENI – PROMENI“ IZUZETAK ILI PRAVILO?

GLAVNA TEMA ODLUKA O UVOĐENjU VOJNOG ROKA: Počela sednica Vlade i sednica štaba za vanredne situacije