Dačić dao apsolutnu podršku Vučiću


Vesti

Politika

Dačić dao apsolutnu podršku Vučiću

  • Podseća da je 28 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti Kosova u poslednjih 12 godina
  • Naglašava važnost čvrstih stavova predsednika Vučića u snažnoj spoljnoj politici Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Njujorku, na jasan način rekao da je odluka o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) doneta bez saglasnosti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN), što je dovelo do urušavanja principa i do toga da svaka velika sila može da donese odluke na štetu manjih država.

Foto: Tanjug

.

Ivica Dačić je u Batočini, prilikom puštanja u rad sistema za automatsku detekciju prekoračenja dozvoljene brzine, rekao da daje apsolutnu podršku Aleksandru Vučiću za istinu koju je izneo, ukazujući na to da je međunarodni poredak odlukom o bombardovanju SRJ počeo da se ruši, kao i da je doživeo kolaps posle nelegalne agresije na našu zemlju.

Blic preporučuje


Vučić najavio plan za mlade, najavio dobre plate: Evo o čemu se radi


Vučić iz Njujorka o energetici ali i pitanju koje se stalno nameće – Zašto je protiv neradne nedelje

„Zato je veoma važno što je on to istakao i ponovio da Srbija ostaje dosledna povelji UN i poštovanju principa očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta. I jasno je istakao da je, po pitanju Kosova i Metohije, reč o potpuno nelegalnoj akciji, odnosno nelegalnoj secesiji koja je započeta agresijom, te da je logičan sled događaja jednostrano proglašenje nezavisnosti koju je u naredne dve godine priznalo više od 80 zemalja“, rekao je Dačić.

On je dodao da predstavnici opozicije danas uporno zaboravljaju i izbegavaju da odgovore na pitanje, kako su to dozvolili upravo u tim danima.

Daćić je podsetio da je u poslednjih 12 godina, 28 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti Kosova, čime se, kako je rekao, promenila slika u Generalnoj skupštini UN.

„Danas Kosovo ne može da postane član UN i to je naša garancija – što imamo i sigurnost zbog Kine i Rusije u SB, ali čak i bez njih mi imamo dovoljno naših prijatelja, zahvaljujući uspešnoj spoljnoj politici koju vodi Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem, imamo garanciju da će teritorijalni integritet Srbije u Ujedinjenim nacijama biti sačuvan“, naglasio je Dačić.

Govoreći o napadima na račun Vučića i Srbije, Dačić je rekao da oni dolaze od onih koji u jakoj, nezavisnoj i samostalnoj spoljnoj politici vide prepreku za ostvarivanje sopstvenih ciljeva.

„Njima odgovara samo Srbija koja je rascepkana, podeljena, slaba i Srbija koja će da prihvati ocenu da smo mi krivi za sve ono što se desilo na prostoru bivše Jugoslavije. Zato je važno da imate jasne i kristalne stavove koje je izneo predsednik Vučić i ja mu dajem apsolutnu podršku“, zaključio je Dačić.



Izvor

Related posts

Pismo Srbije UN: Bećirović pokušava da oživi konflikte u regionu

Evo kakav će mir biti između Rusije i Ukrajine!

Vučić na prijemu „Serbia Beyond Future“: Srbija želi da prednjači i u novim tehnologijama