Dačić: Država ima pravo da nekom onemogući ulazak u zemlju i ne objašnjava što


Vesti

Politika

Dačić: Država ima pravo da nekom onemogući ulazak u zemlju i ne objašnjava što

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da svaka država ima suvereno pravo da onemogući nekom licu ulazak u zemlju i ne mora da ima razloga za to.

Foto: TV Prva / screenshot

Ivica Dačić

On je za TV Prva rekao da svi treba da se zapitamo u kakvom se stanju nalazi naš region ako je kao glavni problem i tema prepoznato to što je hrvatska pevačica Severina zadržana na našoj granici.

Blic preporučuje

Mi nemamo obavezu nikome da objašnjavamo kako se odnosimo prema strancu koji dođe u našu zemlju i kažemo, ne možeš da uđeš u zemlju. To je suvereno pravo svake zemlje – rekao je Dačić za TV Prva.

On je naglasio da je izgleda normalno to što na Kosovo i Metohiju ne može da dođe naš patrijarh ili on, ali i to što naši ministri ne mogu da idu u Hrvatsku, kao i što se sa našim državnim zvaničnicima i zaposlenim u državnim službama, uvek kada dođu na hrvatsku granicu, pola sata ili sat vremena malo razgovara sa njima.

– Sećate se i koliko je bilo spiskova da naši pesnici, žene, naučnici, ne mogu da idu u Crnu Goru? A sad ovde postoji problem – kazao je Dačić.

Kazao je i da njega zadržavaju na granici.

– Pa ja dođem u Ameriku, ja ministar spoljnih poslova, a on meni kaže je l’ možete da sačekate… Sačekam 10 minuta, pa on kaže pođite sa mnom u imigraciono, pa me zadrže pola sata i šta je to… Je l’ sam ja Severina ili nisam Severina, pa to nikome nije važno. To su standardne procedure koje primenjuje svaka zemlja na svetu; nekome sam ja problem, nekome ono što ja pričam… – kazao je Dačić.

„Nema nikakvih spiskova“

On je naglasio da je što se sada dešava dešava oko Severine toliko licemerno i cinično, da prosto ne može da se ne stekne utisak da se to sve koristi isključivo kao tema napada na Srbiju, na predsednika Vučića i na srpski narod u celini.

– Normalno je da se snima serija o Naseru Oriću, film o Naseru Oriću. Ali je problem zašto neka pevačica ne može da dođe u Srbiju i da ne znam peva ovde. Pa ja sad pitam jednu stvar: ako je u Srbiji tako loša, ako je ovde sve tako strašno, diktatura, pa šta ćete bre u Srbiji? – zapitao se Dačić.

On jer naglasio i da ne postoje nikakvi spiskovi nekakvog verbalnog delikta na kojima su domaći državljani.

– Nemojte da izmišljate, ni da lažete. Takvi spiskovi za domaće državljane jednostavno ne postoje – rekao je Dačić.

Dačić je dodao da baš kao i svaka policija u svetu, i naša na granici ima niz spiskova i one evropske, američke, kao i spiskove kriminalaca i da postoji tačno propisana procedura.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem

Ivica Dačić o važnosti sektora za vanredne situacije